Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

Αποτελέσματα Ημερίδας Συλλόγου Διαβητικών Κορινθίας

 Δελτίο τύπου από το Σύλλογο Διαβητικών Νομού Κορινθίας


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Παρθενώνος 17  Κόρινθος
Τηλ: 27410 25489 – 6944803864 - 6936190858
Ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Κορινθίας «ΕΥ ΖΗΝ», στα πλαίσια του προγράμματος για ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών του νομού μας, πραγματοποίησε την ετήσια εκπαιδευτική Ημερίδα την Κυριακή 22 Μαΐου 2011 και ώρα 11:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Κορίνθου, με θέμα:

«ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ – Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΠΟΔΙΟΥ ΣΤΟ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ»

Την Ημερίδα πλαισίωσαν με ομιλίες τους οι Ιατροί:

1.  Νικόλαος Βραχνός Ειδικός Παθολόγος – Διαβητολόγος με θέμα:Ζώντας με  Σακχαρώδη Διαβήτη και
 
2.    Ιωάννης Ντούπης Παθολόγος με εξειδίκευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Παθολογικού Τμήματος &  Διαβητολογικού Ιατρείου Ναυτικού Νοσοκομείου Σαλαμίνας με θέμα: Η Σημασίας της Φροντίδας του Ποδιού στο Σακχαρώδη Διαβήτη.

Η Ημερίδα είχε μεγάλη επιτυχία , αφού το κοινό  άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη, μέλη του Συλλόγου, καθώς και πολίτες του νομού μας παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις ομιλίες των ιατρών που ήταν απλές και κατανοητές, και στο τέλος έθεσαν σημαντικά ερωτήματα που τους απασχολούσαν.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό του Συλλόγου μας και το περιοδικό «Γλυκιά Ζωή».

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Φωτεινή Μπρεζετού ευχαριστεί τους Ιατρούς που παρέστησαν στη ημερίδα και ενημέρωσαν τον κόσμο, την εταιρεία Menarini Diagnostics που ήταν χορηγός της εκδήλωσης, καθώς και όλα τα μέλη του Συλλόγου για την παρουσία τους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Αθανασία Καρούνου για την έμπρακτη συμπαράστασή της καθώς και για τις πολύτιμες πληροφορίες που μοιράστηκε με τα μέλη μας σχετικά με τις διεκδικήσεις και τα δικαιώματα των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη στη χώρα μας.


λέξεις κλειδιά: διαβήτης, διαβητης, διαβητικο ποδι, διαβητικό πόδι, Κόρινθος, Κορινθος, διαβητολόγος, ημερίδα

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

Υγεία vs Πίστη;

Η γλουτένη είναι ένα σύνολο από πρωτεΐνες που βρίσκεται στα περισσότερα δημητριακά όπως το σιτάρι, το κριθάρι, η σίκαλη και η βρώμη. Ο οργανισμός ορισμένων ανθρώπων δεν μπορεί να αφομοιώσει τη γλουτένη σωστά, με δυσμενείς επιδράσεις στην υγεία τους. Αυτή η πάθηση λέγεται δυσανεξία στη γλουτένη ή κοιλιοκάκη. Δεν υπάρχει θεραπεία, γι' αυτό και οι πάσχοντες οφείλουν να αποφεύγουν την κατανάλωση τροφών που περιέχουν γλουτένη εφ΄όρου ζωής.

Παλαιότερα η κοιλιοκάκη είχε θεωρηθεί σπάνια νόσος. Σήμερα ξέρουμε ότι είναι αρκετά συχνή, υπολογίζεται ότι 1 στα 100 άτομα πάσχει.

Ανάμεσα στη μεγάλη λίστα με τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγει ένας πάσχων από κοιλιοκάκη συγκαταλέγεται η Θεία Κοινωνία, στερώντας από όσους το επιθυμούν  να συμμετέχουν σε ένα σημαντικό μυστήριο της ορθόδοξης πίστης και να λάβουν την ευλογία της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η Εταιρεία Νόσου Κοιλιοκάκης (ΕΝΟΚ)*,  το 2010, μετά από αιτήματα πασχόντων μελών της, επικοινώνησε με την Αρχιεπισκοπή και αιτήθηκε  να δοθεί "σε κάποια λειτουργία της, σε κάποια εκκλησία της, τουλάχιστον μια φορά το έτος, η δυνατότητα της μετάληψης με άρτο χωρίς γλουτένη" ώστε να καταστεί εφικτό για τους πάσχοντες να συμμετέχουν στα θρησκευτικά τους καθήκοντα.

Ωστόσο και 2 επιστολές προς την Αρχιεπισκοπή έτυχαν αρνητικής απάντησης. Παρότι έχει περάσει ένας χρόνος από την προσπάθεια, η ΕΝΟΚ πρόσφατα κοινοποίησε το γεγονός.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η πρακτική της Θείας Κοινωνίας χωρίς γλουτένη είναι μια πρακτική που σήμερα εφαρμόζουν πολλές εκκλησίες στην Ευρώπη και στην Αμερική.

Οι επιστολές της εταιρείας μαζί με τις απαντήσεις της Αρχιεπισκοπής:
Απρίλιος 2010
Μάιος 2010


*Η Εταιρεία Νόσου Κοιλιοκάκης είναι ένας μη κερδοσκοπικός, κοινωφελής και ανεξάρτητος οργανισμός. Ιδρύθηκε το 2009 από πάσχοντες από κοιλιοκάκη.  Εστιάζει στην ασθένεια αυτή  με δράσεις σε τρεις κυρίως τομείς: την Ενημέρωση, την Εκπαίδευση και την Έρευνα.


Σχετικοί σύνδεσμοι
www.coeliac.gr       Εταιρεία Νόσου Κοιλιοκάκης
Μία όχι και τόσο σπάνια νόσος : δυσανεξία στη γλουτένη


λέξεις κλειδιά: γλουτενη, γλουτένη, κοιλιοκάκη, κοιλικακη, κοιλιοκάκη, δυσανεξία, δυσανεξια, εκκλησία της Ελλάδας, Εκκλησία της Ελλάδας, Θεία Κοινωνία, θεια κοινωνια, μετάληψη, glouteni, koiliokaki, dysanexia , Εταιρεία Νόσου Κοιλικοκάκης, ΕΝΟΚ

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

Ημερίδα στην Κόρινθο για τον Σακχαρώδη Διαβήτη και το διαβητικό πόδι


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Παρθενώνος 17 Κόρινθος
Τηλ: 27410 25489 - 6944803864- 6936190858

40+60 Feet, Euw.
photo © 2009 Steve K | more info (via: Wylio)


 
Ο Σύλλογος Διαβητικών Νομού Κορινθίας «ΕΥ ΖΗΝ» σας προσκαλεί στην Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου (Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη – Κόρινθος) την Κυριακή 22 Μαίου 2011 και ώρα 11.00 π.μ. με θέμα:

«ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ – Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΠΟΔΙΟΥ ΣΤΟ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ»


Την Ημερίδα θα πλαισιώσουν με ομιλίες τους οι Ιατροί:

1. Νικόλαος Βραχνός  Ειδικός Παθολόγος – Διαβητολόγος

και

2. Ιωάννης Ντούπης  Παθολόγος με εξειδίκευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Παθολογικού Τμήματος & Διαβητολογικού Ιατρείου Ναυτικού Νοσοκομείου Σαλαμίνας


λέξεις κλειδιά: διαβήτης, διαβητης, διαβητικο ποδι, διαβητικό πόδι, Κόρινθος, Κορινθος, διαβητολόγος, ημερίδα

Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

Δωρεάν εφαρμογες iphone για άσκηση

Jogging around the reservoir #3photo © 2008 Ed Yourdon | more info (via: Wylio)

Ξεκινάτε να γυμναστείτε αλλά μετά από λίγο εγκαταλείπετε την προσπάθεια; Χρειάζεστε κάτι να σας κινητοποιήσει; Χρειάζεστε κάποιον να σας παροτρύνει να συνεχίσετε την άσκηση;

Σε γενικές γραμμές είναι καλύτερο να κάνουμε γυμναστική με παρέα παρά μόνοι μας. Έτσι ο ένας ενθαρρύνει τον άλλο, θέτονται κοινοί στόχοι, παρατηρείται καλύτερα η πρόοδος που έχει γίνει. Τέλος ο υγιής ανταγωνισμός μας ωθεί να προσπαθήσουμε λίγο περισσότερο.

Ωστόσο, επειδή δεν είναι πάντα εφικτό να ταιριάξουν οι δραστηριότητες μας με των άλλων ή τα ωράρια μας είναι διαφορετικά υπάρχουν αρκετές εφαρμογές για το κινητό που μπορούν να μας βοηθήσουν να ξεκινήσουμε και να δεσμευτούμε σε ένα πρόγραμμα άσκησης.

Παρακάτω αναφέρονται μερικές εφαρμογές που διατίθενται δωρεάν.

Επίσης υπάρχουν και αντίστοιχα site κοινωνικής δικτύωσης με θέμα την άσκηση. Η εγγραφή σε αυτά τα site είναι δωρεάν, επίσης.

Εφαρμογές για iphone/ipad

iMapMyRUN - Running, Run, Jogging, Training, GPS, Fitness, Workout, Diet, Calories -
Καταγράφει τη φυσική δραστηριότητα. Υπολογίζει την απόσταση που διανύσατε, τις θερμίδες που κάψατε κλπ

iMapMyRIDE - Cycling, Bicycling, Bike, Ride, GPS, Fitness, Training, Cycle, Road Cycling
Για ποδηλάτες.Καταγράφει τη φυσική δραστηριότητα. Υπολογίζει την απόσταση που διανύσατε, τις θερμίδες που κάψατε κλπ

Pedometer FREE
Καταγράφει τη φυσική σας δραστηριότητα.

OptumizeMe
Ποιός θα τρέξει πιο γρήγορα; Ποιός θα κάνει τις περισσότερες κάμψεις; Ο ανταγωνισμός μπορεί να γίνει ένα ισχυρό κίνητρο για να γυμναστείτε! Προσκαλέστε και προκαλέστε τους φίλους σας να συγκρίνετε τις αθλητικές σας επιδόσεις.

Calorie Counter
Θερμιδομετρητής


 Social networks
Runkeeper
Καταγραφή φυσικής δραστηριότητας (περπάτημα, τρέξιμο, ποδηλασία, ορειβασία και άλλα), υπολογισμός χιλιομετρικής απόστασης που διανύθηκε, θερμίδες και άλλα. Μπορεί να συνδεθεί με τα προφίλ του Facebook ,της Google, Zeo και άλλα site κοινωνικής δικτύωσης.

Fitlink
Καταγραφή φυσικής δραστηριότητας, καθορισμός προγράμματος, 300 είδη δραστηριοτήτων και άλλα

Daily burn
καταγραφή φυσικής δραστηριότητας, θερμιδομετρής τροφίμων, δυνατότητα ανταγωνισμού με άλλα μέλη και άλλα

Fitday
Περιοδικό για την άθληση. Υπολογισμών θερμίδων κατά την άσκηση. Θερμιδομετρητής τροφίμων. Καταγραφή διατροφής.


Φυσικά,με λίγη έρευνα στο ίντερνετ μπορείτε να βρείτε κι άλλες παρόμοιες εφαρμογές ή σελίδες, που να ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες σας.

Σημείωση:
Πριν από την έναρξη κάποιου προγράμματος άθλησης συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011

Δωρεάν προγράμματα άθλησης στην Κόρινθο

Ο Δήμος Κορινθίων εξήγγειλε με δελτίο τύπου την υλοποίηση 5  αθλητικών προγραμμάτων που προάγουν τη φυσική δραστηριότητα, την καλή υγεία αλλά την κοινωνικοποίηση των δημοτών.

Jogging couplephoto © 2009 Ed Yourdon | more info (via: Wylio)


Τα προγράμματα είναι τα εξής:
  1. Αθλοχώροι γειτονιάς Απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους. Στόχος είναι οι ενδιαφερόμενοι να ασχοληθούν με ένα ή περισσότερα αθλήματα. Υλοποιείται τις απογευματινές ώρες στα συγκροτήματα Σχολικών Κτιρίων του 1&13ου Δημοτικού Σχολείου και 4&12ου Δημοτικού Σχολείου.
  2. Άσκηση και τρίτη ηλικία Απευθύνεται σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Στόχος είναι η διατήρηση της φυσικής ικανότητας και η βελτίωση των κινητικών ικανοτήτων. Υλοποιείται στα ΚΑΠΗ του Δήμου Κορινθίων
  3. Αθλητισμός και Γυναίκα. Αεροβική γυμναστική, χορός, αθλοπαιδιές κλπ. Υλοποιείται τις απογευματινές ώρες στην κλειστή αίθουσα γυμναστηρίου του ΔΟΝΑΚ.
  4. Άσκηση και παιδί
  5. Άσκηση στην προσχολική ηλικία
 Η συμμετοχή στα προγράμματα είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα Γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κορινθίων (Κολιάτσου 30, 2ος όροφος) και στο τηλέφωνο 27410 85638