Η μαστίχα έγινε κάψουλα

 μαστίχα, πηγή εικόνας

Γνωστή η μαστίχα και οι ιδιότητές της. Οι αρχαίοι Έλληνες και άλλοι λαοί (Βαβυλώνιοι, Αιγύπτιοι) τη χρησιμοποιούσαν ως θεραπευτικό μέσο. Θεωρήθηκε φάρμακο  για τη βρογχίτιδα, παθήσεις του αίματος, του στομάχου, εντέρου και ήπατος και πολλά άλλα.

Σήμερα η επιστήμη παραδέχεται τη θετική της επίδραση στη στοματική υγεία καθώς και στις διαταραχές του στομάχου και του εντέρου, όπως είναι η δυσπεψία, το έλκος, η νόσος του Crohn κ.α.

Στην αγορά μπορεί να βρει κανείς φυσική μαστίχα, σκόνη μαστίχας, μαστιχέλαιο, τσίχλες, καραμέλες, γλυκά με μαστίχα και πολλά άλλα προϊόντα της. 

Η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου (ΕΜΧ) λοιπόν παίρνει την πρωτοβουλία και λανσάρει ένα νέο προϊόν : τη μαστίχα σε κάψουλα. Η κάψουλα αποτελείται από ένα εξωτερικό κάλυμμα φυτικής προέλευσης και το εσωτερικό της τι άλλο θα μπορούσε να είναι παρά φυσική μαστίχα Χίου.

Τα πλεονεκτήματα του σκευάσματος είναι ότι θεωρείται ευκολότερο στην κατάποση από τη σκόνη μαστίχας, καθώς αυτή διαλύεται δύσκολα στο νερό ενώ μέρος της ουσίας μένει στο στόμα.

Το σκεύασμα πήρε την έγκριση του ΕΟΦ ως "προϊόν ειδικής διατροφής" τον Δεκέμβριο του 2010  και αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά.

Εκτεταμένο άρθρο για την κάψουλα μαστίχας δημοσιεύτηκε στην Ελευθεροτυπία, 29/01/11
Κάψουλες μαστίχας για γερό στομάχι


λέξεις κλειδιά: μαστίχα, κάψουλα μαστίχας, καψουλα μαστιχας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Προϊόντα-απάτη: πως τα να ξεχωρίσεις

Ακμή και διατροφή