Κεράσι, ο γλυκός πειρασμός

Cherriesphoto © 2011 David Wright | more info (via: Wylio)


Το καλοκαίρι είναι η εποχή με τα ωραιότερα φρούτα·ένα από αυτά είναι και το κεράσι. Κόκκινο και τραγανό, μας βάζει σε πειρασμό.

Πρόκειται για ένα φρούτο που είναι διαθέσιμο φρέσκο από το Μάιο ως τον Ιούλιο, ενώ τις άλλες εποχές μπορούμε να το γευτούμε ως γλυκό του κουταλιού. Ακόμη κυκλοφορούν κονσεβοποιημένα.

Τα κεράσια είναι καλή πηγή βιταμίνης C και καλίου, ενώ περιέχουν σε ικανοποιητικές ποσότητες κι άλλες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, όπως βιταμίνη Α, παντοθενικό οξύ, μαγνήσιο, σίδηρο και άλλα.  Επιπλέον είναι πηγή φυτικών ινών.



Αν και οι θερμίδες τους προέρχονται από σχεδόν αποκλειστικά από υδατάνθρακες (63 kcal/100 gr) τα κεράσια ανήκουν στα φρούτα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Ένα φλιτζάνι κεράσια (15 με 18 μέτρια κεράσια) μπορεί να αποτελέσει ένα δροσιστικό ενδιάμεσο ή απογευματινό σνακ, χωρίς καμία ενοχή για τη γραμμή μας.

Παροιμίες και γνωμικά για το κεράσι:
Όπου ακούς πολλά κεράσια κράταγε μικρό καλάθι
Το κεραράκι στην τούρτα
Βαστάει απ’ τα κουκιά ως τα κεράσια*


Trivia: To 2007 η Ελλάδα ήταν 10η χώρα σε παραγωγή κερασιών σε παγκόσμιο επίπεδο.
πηγή εικόνας


Σχετικοί σύνδεσμοι
*Να κεράσει ένα κεράσι;  Ενδιαφέρον άρθρο για την ετυμολογία της λέξης "κεράσι"
Nutrition Data
Cherry Wikipedia


λέξεις κλειδιά: κεράσι, κερασι, κερασια, κεράσια, kerasi, cerasi

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Προϊόντα-απάτη: πως τα να ξεχωρίσεις

Ακμή και διατροφή