Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ομιλία για τη διατροφή στην Αρχαία Ελλάδα

Mαθήτρια του Σχολείου 2ης Ευκαιρίας περιγράφει τη συνταγή που ετοίμασε, ενώ στη σκηνή μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου παίζει φλάουτο. Αριστερά στο πόντιουμ η κυρία Καρακατσάνη Μαρία
 Μπροστά σε ένα γεμάτο θέατρο από κόσμο  πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του πολιτιστικού φορέα "Η Μηκώνη" για τη διατροφή στην Αρχαία Ελλάδα, χτες  στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου.

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών ενημερωθήκαμε για τα τρόφιμα που ήταν διαθέσιμα στους Αρχαίους Έλληνες, τα μαγειρικά σκεύη που χρησιμοποιούσαν και εν γένει τις διατροφικές τους συνήθειες. Φυσικά δεν έλλειψε η σύνδεση με τη Μεσογειακή Διατροφή. Τέλος έγινε ιδιαίτερη μνεία έγινε στη σχολή των Ορφισμού, του Πυθαγορισμού, καθώς και στην Ιπποκρατική Ιατρική.

Παράλληλα, τις ομιλίες συνόδευαν οι ήχοι της μουσικής, που εκτέλεσαν μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι είχαμε την ευκαιρία να γευτούμε εδέσματα βασισμένα σε συνταγές της Αρχαίας Ελλάδας, παρασκευασμένα από μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας καθώς και από τα ΙΕΚ Κορίνθου.

Τα εδέσματα
  • Χοιρινό με πράσα και κυδώνια
  • Τηγανητό μοσχαράκι
  • Σουφλέ με μικρά ψάρια
  • Αυγό με σάλτσα καρυδιών
  • Ομελέτα με μέλι και καρύδια
  • Μανιτάρια πικάντικα
  • Πουρές μπιζελιών στο φούρνο
  • Αρχαιοελληνική σαλάτα με πληγούρι,φέτα και ρόδια
  • Κοτόπουλο με μέλι και θυμάρι
  • Μέλανας ζωμός

Μίλησαν οι:
Τσιόγκας Αθανάσιος- Αρχαιολόγος
Καρακατσάνη Μαρία- Ιστορικός Τέχνης-Εικαστικός
Τζεβελέκος Παναγιώτης- Φυσικός-Εναλλακτικός Θεραπευτής
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Προϊόντα-απάτη: πως τα να ξεχωρίσεις

Ακμή και διατροφή