Κακή επιστήμη- Το κουτί της Πανδώρας άνοιξε...

Το αυριανό επεισόδιος της εκπομπής "Το κουτί της Πανδώρας" έχει τίτλο "Κακή Επιστήμη στην υπηρεσία της διαφήμισης" και ασχολείται με τους επιστήμονες -και αυτούς που παριστάνουν τους επιστήμονες- οι οποίοι επωφελούνται από την άγνοια του καταλωτικού κοινού.

Χρησιμοποιώντας λέξεις επιστημονικές αλλά με αλλαγή του νοήματος τους (βλέπε αποτοξίνωση, βιοενέργεια κλπ) , υπερτονίζοντας τις ιδιότητες φαρμάκων και τροφίμων, ακόμα και πλάθοντας εντελώς φανταστικές ιστορίες, δίνουν υποσχέσεις για υγεία, ευεξία, νεότητα που δεν μπορούν να κρατήσουν.

Το επεισόδιο θα προβληθεί αύριο, Τρίτη 15 Μαΐου, (και όχι 8 Μαΐου όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά) στις  11 μμ., από τη συχνότητα της ΝΕΤ.   
Update: Τελικά η εκπομπή δεν προβλήθηκε χτες, λόγω των εξελίξεων στην πολιτική επικαιρότητα. Η νέα ημερομηνία προβολής είναι Τρίτη, 22 Μαΐου, 11μμ.
Update 3/6 : Η εκπομπή δεν έχει προβληθεί ακόμα από την κρατική τηλεόραση και αυτή τη στιγμή δεν έχει καθοριστεί ημερομηνία προβολής. Η συνεχόμενες αναβολές όχι μόνο δείχνουν ασέβεια προς το τηλεοπτικό κοινό αλλά δημιουργούν εύλογες υπόνοιες για προσπάθεια συγκάλυψης του θέματος.
Update  4/7 : Η εκπομπή προβλήθηκε στις 27/6 , και χτες 3/6 προβλήθηκε το δεύτερο μέρος της που ήταν σχετικά με την παραπλανητική διαφήμιση για προϊόντα διατροφής και αδυνατίσματος.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρα τα επεισόδια της εκπομπής εδω:
 


Σχετικοί σύνδεσμοι 
Κακή επιστήμη στην υπηρεσία της διαφήμισης - Κουτί της Πανδώρας

Σχόλια

Ο χρήστης saky είπε…
very nice blog,its a good idea to help people and give advice to them to have a nice nutrition .thank for sharing .
here you can have some nutrition tips also .
http://www.flowmagazine.gr/category/view/C156/fitness_and_health

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Πρόσθετα τροφίμων - αριθμοί Ε

Βιταμίνη C