Ιστορίες του νερού

Λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση από το Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου. Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον τριήμερο εκδηλώσεων, με θέμα "Ιστορίες του νερού".


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού σχολείου Κορίνθου, στα πλαίσια των δημιουργικών δραστηριοτήτων που έχει σχεδιάσει για την σχολική χρονιά 2012-2013, θα πραγματοποιήσει με τη συνεργασία του Συλλόγου διδασκόντων και των παιδιών του Σχολείου, τριήμερη έκθεση ζωγραφικής στο Λυσίππειο Πνευματικό Κέντρο της Κορίνθου, με θέμα "Ιστορίες του νερού", της οποίας τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 στις 8:00 μμ.

Αρχικά είχε σχεδιαστεί, η έκθεση να πραγματοποιηθεί την παγκόσμια ημέρα για το νερό 22 Μαρτίου, πράγμα το οποίο δεν κατέστη δυνατό λόγω των εκδηλώσεων της διπλής εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου.

Σκοπός της έκθεσης είναι η ευαισθητοποίηση, των παιδιών, των γονέων και των συμπολιτών μας που ενδεχομένως να επισκεφτούν την έκθεση, πάνω στην αξία, τη διαχείριση και τα προβλήματα του νερού.

Στην έκθεση οι μαθητές του σχολείου θα παρουσιάσουν τις ζωγραφιές που έχουν ετοιμάσει με αφορμή το επιμορφωτικό παραμύθι της εικαστικού Καλής Νικολού "Ο Σωλήνας" (το οποίο γράφτηκε ειδικά για την προσπάθεια αυτή των παιδιών του 5ου Δημοτικού), αλλά και υλικό από τη δράση των διεθνών οργανώσεων UNICEF, actionaid, ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, SAVEGREEKWATER, σε χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα που προκύπτουν από την έλλειψη καθαρού πόσιμου νερού, ενισχύοντας έτσι την προσπάθειά, να κατανοήσουμε όλοι μας ότι "το νερό είναι ζωή, δεν είναι εμπόρευμα" και πως η πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα.

Η είσοδος στην έκθεση θα είναι ελεύθερη για όλους και κατά τη τριήμερη διάρκειά της θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, διδακτικού και ασφαλώς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που θα αφορούν το νερό.

Σε μια από τις εκδηλώσεις αυτές, στις 20-4-2013, θα συζητηθεί το νερό ως ανθρώπινο δικαίωμα, και εκεί θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Πωλείται Ζωή» της σειράς ντοκιμαντέρ Εξάντας του Γιώργου Αυγερόπουλου, Small Planet - ΕΡΤ ©.

Οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης για να στηρίξουν την προσπάθεια των παιδιών και για να βοηθήσουν στην διαφήμιση της έκθεσης, δημιούργησαν ιστοσελίδα στο facebook με την ονομασία "Ιστορίες Nερού" http://www.facebook.com/IstoriesNerou

Θα ήταν χαρά και τιμή για τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, να παραβρεθείτε στην έκθεση.

Επίσης σας παρακαλούμε θερμά, να στηρίξτε αυτή μας την προσπάθεια, προτείνοντας σε γνωστούς και φίλους σας, να επισκεφθούν την έκθεσή μας, η οποία είναι αφιερωμένη στο πολύπαθο και πολύτιμο αγαθό που λέγεται νερό.


Το Πρόγραμμα της έκθεσης:

ΠΕΜΠΤΗ 18 Απρ. 2013
Πρωί ανοιχτά: 9:30 - 14:00 - Επισκέψεις σχολείων. Τα παιδιά ζωγραφίζουν για το νερό!
Απόγευμα ανοιχτά 17:00 - 21:30 - Εγκαίνια στις 20:00 & Παρουσίαση του επιμορφωτικού παραμυθιού της εικαστικού Καλής Νικολού
"Ο Σωλήνας" (το οποίο γράφτηκε ειδικά για την έκθεση των παιδιών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου)

ΠΑΡΑΚΕΥΗ 19 Απρ. 2013
Πρωί ανοιχτά: 9:30 - 14:00 - Επισκέψεις σχολείων. Τα παιδιά ζωγραφίζουν για το νερό!
Απόγευμα ανοιχτά 17:00 - 21:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 Απρ. 2013
Πρωί ανοιχτά: 9:30 - 14:00 - Ημέρα αφιερωμένη στο νερό ως ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

Απόγευμα ανοιχτά 17:00 - 21:00 - Προβολή στις 19:30 της ταινίας - ντοκιμαντέρ «Πωλείται Ζωή» της σειράς ντοκιμαντέρ Εξάντας του Γιώργου Αυγερόπουλου, Small Planet - ΕΡΤ ©



Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Σχολείου: Διευθυντής Γεραρής Ηλίας : 2741024067
Πρόεδρος του Συλλόγου γονέων Κατσαρού Σταυρούλα: 6942931893
Ταμίας του Συλλόγου Γονέων Διονυσόπουλος Παρασκευάς: 6942061911

Καλή Νικολού(εικαστικός): 6946302182



Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.



Με τιμή



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Πελλήνης τέρμα, Κόρινθος, Τ.Κ. 20100

ΤΗΛ:2741024067

Υγ. Η σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook : Ιστορίες του νερού

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Προϊόντα-απάτη: πως τα να ξεχωρίσεις

Ακμή και διατροφή