Δελτίο τύπου για το προϊόν CHOCO SLIM

Το προϊόν CHOCO SLIM διαφημίζεται συνεχώς απο ιδιωτικό κανάλι της τηλεόρασης ως σκεύασμα απώλειας βάρους. Ο ΕΦΕΤ εξέδωσε σχετικό δελτίο τύπου.


Αθήνα 20 Ιουλίου 2017

∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ “CHOCO SLIM”

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίµων (Ε.Φ.Ε.Τ.), µε αφορµή την προώθηση προϊόντος µεταξύ άλλων και µέσω τηλεοπτικών εκποµπών µε την εµπορική ονοµασία «CHOCO SLIM» µε επίκληση της πιστοποίησής του από τον Ε.Φ.Ε.Τ. ή/και την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίµων (EFSA), ενηµερώνει ότι οι εν λόγω αρχές δεν πιστοποιούν ούτε εγκρίνουν τρόφιµα. Ως εκ τούτου, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ραδιοτηλεοπτικές ή διαδικτυακές προωθητικές ενέργειες (διαφηµίσεις) προϊόντων καθώς και σε ενδείξεις επί της ετικέτας των τροφίµων, οι οποίες παραπλανητικώς και παρανόµως επικαλούνται ή υπονοούν την πιστοποίηση τροφίµων από τον Ε.Φ.Ε.Τ. και την EFSA.

Η αποστολή του Ε.Φ.Ε.Τ είναι η προστασία της υγείας και των συµφερόντων των καταναλωτών διασφαλίζοντας µε τη διενέργεια ελέγχων τη συµµόρφωση των τροφίµων που διατίθενται στην αγορά µε την κείµενη ενωσιακή και εθνική νοµοθεσία, ενώ o ρόλος της EFSA είναι η παροχή αντικειµενικών και ανεξάρτητων επιστηµονικών γνωµοδοτήσεων σε θέµατα ασφάλειας τροφίµων, οι οποίες δεν αποτελούν νοµοθετική πράξη ή είδος πιστοποίησης.

Πηγή



Update 4/10/2017 : Αποσύρει ο ΕΦΕΤ το προϊόν IASIS σοκολατούχο ρόφημα CHOCO SLIM


Λέξεις κλειδιά: ΕΦΕΤ, EFSA , CHOCO SLIM , τσοκο σλιμ , κανάλι Ε 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Προϊόντα-απάτη: πως τα να ξεχωρίσεις

Ακμή και διατροφή