Έλεγχοι και πρόστιμα από ΕΦΕΤ

Δελτίο τύπου ΕΦΕΤ, 2/3/2010

Συνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι που διενεργεί ο Ε.Φ.Ε.Τ. σε επιχειρήσεις τροφίμων, τόσο σε προληπτικό επίπεδο όσον και μετά από καταγγελίες καταναλωτών.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, διαπιστώθηκε ότι μια σειρά από επιχειρήσεις τροφίμων κατείχαν τρόφιμα μη κανονικά, νοθευμένα, μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση ή μη συμμορφούμενα στις προδιαγραφές καταλληλότητας και κανονικότητας. Επίσης, σε κάποιες από αυτές, παρατηρήθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές διατάξεις.

Στις ανωτέρω επιχειρήσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Φ.Ε.Τ. επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 509.500 € .

Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν :

1. Πρόστιμο 3.000 € στην αποθήκη τροφίμων και ποτών χονδρικού εμπορίου με την επωνυμία ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ ΑΕ, που βρίσκεται στην ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 8 ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ, διότι διαπιστώθηκε μη τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας για τους χώρους των επιχειρήσεων τροφίμων και ανεπαρκής εφαρμογή και τεκμηρίωση διαδικασιών αυτοελέγχου.

2. Πρόστιμο 6.000 € στο αρτοποιείο - εργαστήριο ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία ΜΑΝΤΖΙΑΛΗΣ ΑΕΒΕ, που βρίσκεται στο 15ο ΧΛΜ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΑΘΗΝΩΝ, διότι διαπιστώθηκε ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής προσωπικού, χώρων και εξοπλισμού, ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με την υποδομή της επιχείρησης και μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου.

3. Πρόστιμο 4.000 € στο ψητοπωλείο με την επωνυμία Ε. ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗΣ - Δ. ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ ΟΕ, που βρίσκεται στη Ν. ΠΛΑΣΤΗΡΑ 67 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, διότι διαπιστώθηκε μη διατήρηση της ψυκτικής αλυσίδας και πλήρωση των απαιτήσεων ελέγχου της θερμοκρασίας για τα τρόφιμα, μη διατήρηση των τροφίμων υπό κατάλληλες συνθήκες και μη εφαρμογή πάγιων διαδικασιών αυτοελέγχου, βάσει των αρχών HACCP.

4. Πρόστιμο 2.500 € στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΕΧΑΓΙΑΣ, που βρίσκεται στην ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 35 ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ, διότι διαπιστώθηκε μη τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας για τους χώρους των επιχειρήσεων τροφίμων, μη επαρκής καθαρισμός του εξοπλισμού της επιχείρησης, μη διάθεση σε κατάλληλη συσκευασία του άρτου και μη διατήρηση των τροφίμων υπό κατάλληλες συνθήκες.

5. Πρόστιμο 10.000 € στο αλλαντοποιείο με την επωνυμία ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΕΠΕ, που βρίσκεται στο 2ο ΧΛΜ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, διότι διαπιστώθηκε ότι πραγματοποιούνταν παραγωγικές διαδικασίες, αν και είχε προσωρινά ανασταλεί η ισχύς της άδειας λειτουργίας, δεν εφαρμόζονταν συστήματα αυτοελέγχων HACCP, δεν λαμβάνονταν μέτρα για τη διασφάλιση της ποιότητας του νερού που χρησιμοποιούνταν στην εγκατάσταση και, τέλος, είχαν διακόψει την λήψη προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων για την καταπολέμηση των ανεπιθύμητων οργανισμών (εντόμων και τρωκτικών).

6. Πρόστιμο 1.500 € στην επιχείρηση παραγωγής γιαούρτης με την επωνυμία ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΟΥΝΤΑΣ, που βρίσκεται στο 39ο ΧΛΜ Π.Ο. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΣΕΡΡΩΝ, διότι διαπιστώθηκαν, σε επανέλεγχο, μη ορθές πρακτικές υγιεινής.

7. Πρόστιμο 5.000 € στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία Δ. ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ, που βρίσκεται στη ΒΑΣ. ΟΛΓΑΣ 170 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκαν αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας ως προς τους όρους αδειοδότησης και υγιεινής για τους χώρους τροφίμων.

8. Πρόστιμο 1.500 € στην ψαροταβέρνα με την επωνυμία ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΡΝΙΑΝΟΣ, που βρίσκεται στον ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΣΕΡΡΩΝ, διότι διαπιστώθηκε, σε επανέλεγχο, ελλιπής τεκμηρίωση διαδικασιών σχετικά με τις ορθές παρασκευαστικές πρακτικές και τις ορθές πρακτικές υγιεινής.

9. Πρόστιμο 20.000 € στο εργαστήριο παστερίωσης - εμφιάλωσης αγελαδινού γάλακτος και παρασκευής παραδοσιακής γιαούρτης με την επωνυμία ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ ΑΕ, που βρίσκεται στους ΚΑΤΩ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ ΚΙΛΚΙΣ, διότι διαπιστώθηκε ουσιώδης τροποποίηση των όρων αδειοδότησης, ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού και ανεπαρκής εφαρμογή του συστήματος HACCP.

10. Πρόστιμο 6.000 € στο ζαχαροπλαστείο - αρτοποιείο με την επωνυμία Σ. ΧΑΤΖΗΦΩΤΙΟΥ ΑΒΕΕ, που βρίσκεται στο 24ο ΧΛΜ Ε.Ο. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ, διότι διαπιστώθηκε ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού και ανεπαρκής εφαρμογή των προαπαιτούμενων προγραμμάτων και του συστήματος αυτοελέγχου με βάση τις αρχές του HACCP.

11. Πρόστιμο 2.000 € στην επιχείρηση πώλησης ζαχαρωδών - ξηρών καρπών σε λαϊκές αγορές με την επωνυμία ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΤΛΙΔΑΣ, που βρίσκεται στη ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκε, κατόπιν καταγγελίας, συντήρηση και πώληση ευαλλοίωτων ειδών ζαχαροπλαστικής εκτός ψυγείου και σε υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος, ενώ η μεταφορά τους είχε γίνει με φορτηγό αυτοκίνητο το οποίο δεν διέθετε ψύξη.

12. Πρόστιμο 3.000 € στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία ΚΡΟΝΟΣ - Ν. ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ ΑΕΒΕ, που βρίσκεται στην ΕΛΛΗΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ 94 ΠΑΤΡΑ, διότι διαπιστώθηκε διάθεση μη ασφαλών - επιβλαβών για τη δημόσια υγεία τροφίμων.

13. Πρόστιμο 15.000 € στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, που βρίσκεται στη ΛΕΩΦ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ 69 & ΑΡΚΑΔΙΟΥ ΑΙΓΙΟ, διότι διαπιστώθηκε διάθεση μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων.

14. Πρόστιμο 15.000 € στο τυροκομείο με την επωνυμία ΑΦΟΙ ΝΤΑΝΤΟΥ ΟΕ, που βρίσκεται στον ΠΛΑΤΑΝΟ ΚΑΛΥΒΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκε κατοχή και διάθεση μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τυροκομικών προϊόντων και, σε επανέλεγχο, μη εφαρμογή κανόνων υγιεινής.

15. Πρόστιμο 10.000 € στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, που βρίσκεται στην Π. ΣΥΝΔΙΚΑ 16 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκε έκθεση προς πώληση μη ασφαλών τροφίμων και ανασυσκευασία και τροποποίηση της ημερομηνίας ανάλωσης τυροκομικών προϊόντων.

16. Πρόστιμο 5.000 € στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ, που βρίσκεται στην ΠΑΣΑΛΙΔΗ 16 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, διότι διαπιστώθηκε ουσιώδης τροποποίηση των υγειονομικών όρων λειτουργίας, ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού και ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό και την υποδομή της επιχείρησης.

17. Πρόστιμο 15.000 € στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, που βρίσκεται στην ΑΛ. ΣΒΩΛΟΥ 33 & ΔΗΜ. ΓΟΥΝΑΡΗ 18 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκε, κατόπιν καταγγελίας, ότι διατηρούσε και διέθετε τρόφιμα υπό συνθήκες που ευνοούσαν την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών ή το σχηματισμό τοξινών και ότι διέθετε μη ασφαλή - ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα.

18. Πρόστιμο 10.000 € στη βιομηχανία ζαχαροπλαστικής - αρτοποιίας - παραγωγής παγωτού με την επωνυμία ΒΑΣΑΚΗΣ - ΚΑΖΑΚΙΔΗΣ ΑΕ - ΒΑΣΑΚΗΣ, που βρίσκεται στην ΠΑΡΟΔΟ ΔΟΓΑΝΗ ΣΕΡΡΕΣ, διότι διαπιστώθηκε, σε επανέλεγχο, ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων, κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων, μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου, μη επαρκής τήρηση αρχείων τεκμηρίωσης - παρακολούθησης - καταγραφής του συστήματος HACCP και μη εγκατάσταση επαρκούς συτήματος ιχνηλασιμότητας των παραγόμενων τροφίμων.

19. Πρόστιμο 3.000 € στο αρτοποιείο μετά πωλήσεως ειδών ζαχαροπλαστικής - γαλακτομικών - εμφιαλωμένων ποτών με την επωνυμία ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΚΕΚΕΛΙΑΔΗΣ, που βρίσκεται στην ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 54 ΠΟΛΙΧΝΗ, διότι διαπιστώθηκε κατοχή μη ασφαλών - επιβλαβών για την υγεία τροφίμων, ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου βάσει των αρχών του HACCP.

20. Πρόστιμο 2.000 € στο εργαστήριο τροφίμων με την επωνυμία ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΚΕΚΕΛΙΑΔΗΣ, που βρίσκεται στη ΜΟΣΧΟΥΝΤΗ 26 ΠΟΛΙΧΝΗ, διότι διαπιστώθηκε ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων, μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου βάσει των αρχών του HACCP και μη διάθεση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας εργαστηρίου τροφίμων.

21. Πρόστιμο 2.000 € στο καφέ - εστιατόριο - χώρο σίτισης με την επωνυμία ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Γ. ΝΥΧΤΟΠΑΤΗΣ - Γ. ΜΑΝΔΑΛΟΣ - ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, που βρίσκεται στο 2ο ΧΛΜ ΣΕΡΡΩΝ - ΛΑΪΛΙΑ, διότι διαπιστώθηκε κατοχή μη ασφαλών και ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων ζωϊκής προέλευσης.

22. Πρόστιμο 5.000 € στο ψητοπωλείο - εστιατόριο με την επωνυμία Γ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ - Π. ΠΟΥΡΝΟΥΔΗ ΟΕ - ΣΤΑΣΗ ΒΑΛΣΑΜΗ, που βρίσκεται στην ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 98 ΝΕΑΠΟΛΗ, διότι διαπιστώθηκε έκθεση προς πώληση μη ασφαλών και ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων.

23. Πρόστιμο 5.000 € στο εργαστήριο τροφίμων με την επωνυμία ΕΛΕΝΗ ΣΙΒΒΑ, που βρίσκεται στη ΜΥΛΩΝ 12 ΝΕΑ ΕΥΑΚΑΡΠΙΑ, διότι διαπιστώθηκε ότι δεν ελάμβανε τα απαραίτητα μέτρα για την καταπολέμηση των τρωκτικών και των βλαβερών εντόμων και δεν μερίμνησε για τη σωστή διαρρύθμιση των χώρων, για τον κατάλληλο εξοπλισμό του παρασκευαστηρίου και για την απαιτούμενη καθαριότητα των χώρων και του εξοπλισμού.

24. Πρόστιμο 10.000 € στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία Δ. ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ, που βρίσκεται στο 14ο ΧΛΜ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ, διότι διαπιστώθηκε έκθεση προς πώληση μη ασφαλών και επιβλαβών για την υγεία τροφίμων.

25. Πρόστιμο 30.000 € στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, που βρίσκεται στη ΒΑΣ. ΟΛΓΑΣ 9 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκε ουσιώδης τροποποίηση των υγειονομικών όρων λειτουργίας, ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού και ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικές με τον εξοπλισμό και την υποδομή της επιχείρησης, η οποία, για κάποιες από τις εντοπιζόμενες παραβάσεις, είναι υπότροπη κατ' εξακολούθηση.

26. Πρόστιμο 1.500 € στο πρατήριο ειδών ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία ΑΦΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ ΟΕΕ - L' AΜΙ, που βρίσκεται στην ΠΙΕΡΙΩΝ 46 ΒΕΡΟΙΑ, διότι διαπιστώθηκε ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού, μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου βάσει των αρχών του HACCP και μη τήρηση των όρων της άδειας λειτουργίας.

27. Πρόστιμο 2.000 € στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΖΙΑΛΛΑΣ, που βρίσκεται στην ΑΓΑΜΕΜΝΩΝΟΣ 29 ΕΥΟΣΜΟΣ, διότι διαπιστώθηκε ουσιώδης τροποποίηση των υγειονομικών όρων λειτουργίας, παρεκκλίσεις από τις γενικές απαιτήσεις υγιεινής για τις επιχειρήσεις τροφίμων και μη εφαρμογή συστήματος διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων βάσει των αρχών του HACCP.

28. Πρόστιμο 5.000 € στο εστιατόριο - ψαροταβέρνα με την επωνυμία ΑΦΟΙ ΣΟΦΙΑΝΟΙ ΟΕ - ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙ, που βρίσκεται στη ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ 13 & ΣΤΡ. ΚΑΛΛΑΡΗ 11 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκαν παρεκκλίσεις από τις απαιτήσεις της υγιεινής για τις επιχειρήσεις τροφίμων και μη αναγραφή στους τιμοκαταλόγους των κατεψυγμένων τροφίμων.

29. Πρόστιμο 10.000 € στο πρατήριο άρτου - γάλακτος - ειδών ζαχαροπλαστικής με παρασκευαστήριο με την επωνυμία FIRST CLASS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΣΗΣ, που βρίσκεται στην ΤΟΜΠΑΖΗ 15 ΠΥΛΑΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκε ότι δεν ελάμβανε τα απαραίτητα μέτρα για τη σωστή προφύλαξη των προϊόντων αρτοποιίας από τους πιθανούς κινδύνους, στερούνταν άδειας για την έψηση άρτου και πιττών από κατεψυγμένη και ημιψημένη ζύμη, δεν ήλεγχε τις θερμοκρασίες των ψυγείων, των καταψυκτών και των θερμοθαλάμων και δεν μερίμνησε για την απαιτούμενη καθαριότητα των χώρων και του εξοπλισμού.

30. Πρόστιμο 5.000 € στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΑΕ, που βρίσκεται στην ΚΕΡΚΥΡΑΣ & ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, διότι διαπιστώθηκαν, σε επανέλεγχο, μη ορθές πρακτικές υγιεινής και ελλιπής τεκμηρίωση της εκπαίδευσης του προσωπικού.

31. Πρόστιμο 10.000 € στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, που βρίσκεται στην ΙΕΡΑ ΟΔΟ 240 ΑΙΓΑΛΕΩ, διότι διαπιστώθηκαν, κατόπιν καταγγελίας, μη ορθές πρακτικές υγιεινής, μη ορθή παρασκευαστική πρακτική, ελλιπής τεκμηρίωση της εκπαίδευσης του προσωπικού και ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων.

32. Πρόστιμο 3.000 € στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΑΕ, που βρίσκεται στη ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ 25 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΑΘΗΝΑ, διότι διαπιστώθηκαν, σε επανέλεγχο, μη ορθές πρακτικές υγιεινής.

33. Πρόστιμο 15.000 € στη βιομηχανία αρτοποιίας με την επωνυμία ELBISCO ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, που βρίσκεται στο 21ο ΧΛΜ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ, διότι διαπιστώθηκαν, κατόπιν καταγγελίας και σε επανέλεγχο, μη ορθές πρακτικές υγιεινής, μη ορθή παρασκευαστική πρακτική, ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικές με την υποδομή της επιχείρησης.

34. Πρόστιμο 1.500 € στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ, που βρίσκεται στην ΑΥΓΗΣ 11 ΗΡΑΚΛΕΙΟ, διότι διαπιστώθηκαν, σε επανέλεγχο, μη ορθές πρακτικές υγιεινής.

35. Πρόστιμο 7.000 € στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗ & ΣΙΑ ΟΕ, που βρίσκεται στο 17ο ΧΛΜ Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΡΙΝΘΟΥ, διότι διαπιστώθηκε, σε επανέλεγχο, ελλιπής τεκμηρίωση διαδικασιών σχετικών με το σύστημα HACCP, μη ορθές πρακτικές υγιεινής και μη τήρηση των όρων αδειοδότησης.

36. Πρόστιμο 6.000 € στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, που βρίσκεται στην ΑΒΕΡΩΦ 38 - ΜΑΚΕΛΑΡΑΚΗ & ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΩΝ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, διότι διαπιστώθηκε, σε επανέλεγχο, ελλιπής τεκμηρίωση διαδικασιών σχετικών με το σύστημα HACCP και μη ορθές πρακτικές υγιεινής.

37. Πρόστιμο 1.500 € στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΣΩΤ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, που βρίσκεται στη 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 12 ΜΕΛΙΣΣΙΑ, διότι διαπιστώθηκαν, σε επανέλεγχο, μη ορθές πρακτικές υγιεινής.

38. Πρόστιμο 2.000 € στο εργοστάσιο αρτοποιίας - ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΩΝ. ΜΠΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, που βρίσκεται στην ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 30 ΧΑΛΑΝΔΡΙ, διότι διαπιστώθηκε κατοχή μη ασφαλών και ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων (αρτοσκευάσματα με παρελθούσα ημερομηνία λήξης).

39. Πρόστιμο 6.000 € στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΑΦΟΙ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΙ ΑΕΒΕ, που βρίσκεται στη ΛΕΩΦ. ΕΙΡΗΝΗΣ 42 & ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΕΥΚΗ, διότι διαπιστώθηκαν, κατόπιν καταγγελίας, μη ορθές πρακτικές υγιεινής και ελλιπής τεκμηρίωση της εκπαίδευσης του προσωπικού.

40. Πρόστιμο 4.000 € στο εργαστήριο επεξεργασίας και συσκευασίας καφέ με την επωνυμία ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΡΤΖΑΚΗΣ, που βρίσκεται στην ΤΕΠΕΛΕΝΙΟΥ 22 ΖΕΦΥΡΙ, διότι διαπιστώθηκε μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου βάσει των αρχών του HACCP και ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με την υποδομή της επιχείρησης.

41. Πρόστιμο 5.000 € στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΑΕ, που βρίσκεται στη ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ 25 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΑΘΗΝΑ, διότι διαπιστώθηκαν, σε επανέλεγχο, μη ορθές πρακτικές υγιεινής και ελλιπής τεκμηρίωση της εκπαίδευσης του προσωπικού.

42. Πρόστιμο 2.000 € στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία Ι. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΑΕΕ, που βρίσκεται στη ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΕΩΣ & ΙΑΤΡΙΔΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΑΘΗΝΑ, διότι διαπιστώθηκε, κατόπιν καταγγελίας, διάθεση μη κανονικών τροφίμων τα οποία έφεραν εσφαλμένη επισήμανση.

43. Πρόστιμο 5.000 € στην βιομηχανία τροφίμων με την επωνυμία ΓΙΩΤΗΣ ΑΕ, που βρίσκεται στη ΛΕΩΦ. ΚΗΦΙΣΟΥ 128 - 130 ΑΘΗΝΑ, διότι διαπιστώθηκε, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην υπεραγορά τροφίμων της εταιρείας Ι. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΑΕΕ, κατόπιν καταγγελίας για προϊόν της εταιρείας ΓΙΩΤΗΣ ΑΕ, διάθεση μη κανονικών τροφίμων τα οποία έφεραν εσφαλμένη επισήμανση.

44. Πρόστιμο 20.000 € στην επιχείρηση παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων με την επωνυμία ΚΡΙΑΡΑΣ ΑΕ, που βρίσκεται στο 5ο ΧΛΜ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΜΑΛΑΔΩΝ, διότι διαπιστώθηκε ύπαρξη μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη ακτανάλωση τροφίμων στους καταψύκτες της εταιρείας.

45. Πρόστιμο 2.000 € στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, που βρίσκεται στη ΛΕΩΦ. ΚΝΩΣΟΥ 86 ΗΡΑΚΛΕΙΟ, διότι διαπιστώθηκε διάθεση προς πώληση μη κανονικών τροφίμων ως προς την επισήμανση.

46. Πρόστιμο 2.000 € στην επιχείρηση παραγωγής και εμπορίας σαλάτας με την επωνυμία ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗΣ ΑΕ, που βρίσκεται στη ΦΟΙΝΙΚΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, διότι διαπιστώθηκε διάθεση προς πώληση μη κανονικών τροφίμων ως προς την επισήμανση.

47. Πρόστιμο 2.000 € την επιχείρηση μαζικής εστίασης με την επωνυμία ΑΛΛΑΛΟΥΜ, που βρίσκεται στην ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 215 ΑΜΜΟΥΔΑΡΑ ΓΑΖΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, διότι διαπιστώθηκε έλλειψη άδειας ίδρυσης και λειτουργίας.

48. Πρόστιμο 6.000 € στο εστιατόριο - πιτσαρία με την επωνυμία CASA DONATO - Γ. ΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ - Ε. ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ ΟΕ, που βρίσκεται στη ΛΕΒΙΝΟΥ & ΚΟΝΔΥΛΑΚΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, διότι διαπιστώθηκε έλλειψη βιβλιαρίου υγείας και υπερβολική καθυστέρηση στην διαδικασία καθαρισμού της κουζίνας. Επίσης, στα ψυγεία της επιχείρησης υπήρχαν μαγειρεμένα και νωπά τρόφιμα ακάλυπτα και τοποθετημένα με τρόπο που δημιουργούσε κίνδυνο διασταυρούμενης επιμόλυνσης

49. Πρόστιμο 3.000 € στο εργαστήριο - πρατήριο άρτου και ειδών ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ - Μ. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - Α. ΚΑΣΑΠΑ, που βρίσκεται στη ΜΑΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 5 ΡΕΘΥΜΝΟ, διότι διαπιστώθηκαν, σε επανέλεγχο, μη ορθές πρακτικές υγιεινής.

50. Πρόστιμο 2.000 € στην επιχείρηση συσκευασίας και εμπορίας βιολογικών προϊόντων με την επωνυμία ΒΙΑΝΑΜΕ ΑΕ, που βρίσκεται στο ΤΥΜΠΑΚΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, διότι διαπιστώθηκε έλλειψη άδειας ίδρυσης και λειτουργίας.

51. Πρόστιμο 2.000 € στο τυροκομείο με την επωνυμία ΑΦΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΟΕ, που βρίσκεται στο ΦΡΕ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ΧΑΝΙΩΝ, διότι διαπιστώθηκε μη εφαρμογή πάγιας διαδικασίας βάσει των αρχών HACCP.

52. Πρόστιμο 4.000 € στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΛΑΤΖΗΝΙΩΤΑΚΗΣ, που βρίσκεται στην ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 35 ΗΡΑΚΛΕΙΟ, διότι διαπιστώθηκαν προϊόντα (σάντουιτς) με φυσιολογικούς οργανοληπτικούς χαρακτήρες και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και ουσιώδεις αποκλίσεις σχετικά με τον εξοπλισμό και την υποδομή της επιχείρησης.

53. Πρόστιμο 2.000 € στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΙΝΚΑ ΣΥΝ - ΠΕ, που βρίσκεται στην ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ 58 - 60 ΧΑΝΙΑ, διότι διαπιστώθηκε διάθεση προς πώληση μη ασφαλούς - ακατάλληλου για ανθρώπινη κατανάλωση προϊόντος.

54. Πρόστιμο 3.000 € στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, που βρίσκεται στη ΛΕΩΦ. ΙΚΑΡΟΥ 18 ΝΕΑ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΣ, διότι διαπιστώθηκε ύπαρξη υπερβολικά μικρής αποθήκης σε σχέση με τον όγκο των προϊόντων, με αποτέλεσμα ορισμένα τρόφιμα, κατά την παραλαβή, να παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε εξωτερικό χώρο και ακατάλληλη αποθήκευση προϊόντων.

55. Πρόστιμο 2.000 € στο συσκευαστήριο κυπέλων στιγμιαίου καφέ με την επωνυμία ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΚΟΥΛΑΣ, που βρίσκεται στο ΡΟΥΚΑΝΙ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, διότι διαπιστώθηκε έλλειψη άδειας ίδρυσης και λειτουργίας.

56. Πρόστιμο 2.000 € στο εμφιαλωτήριο κρασιού με την επωνυμία ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, που βρίσκεται στους ΜΑΛΑΔΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, διότι διαπιστώθηκε ανεπαρκές σύστημα αυτοελέγχου της επιχείρησης.

57. Πρόστιμο 6.000 € στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΑΕ, που βρίσκεται στη ΛΕΩΦ. 62 ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε θέματα υγιεινής, έλλειψη άδειας πρατηρίου άρτου και ανεπαρκής εφαρμογή HACCP.

58. Πρόστιμο 4.000 € στο τυποποιητήριο ελαιολάδου με την επωνυμία ΠΗΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΕ, που βρίσκεται στη ΛΕΩΦ. ΣΟΥΔΑΣ 279 ΧΑΝΙΑ, διότι διαπιστώθηκε έλλειψη απαιτούμενης άδειας λειτουργίας για το τυποποιητήριο λαδιού και μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου HACCP.

59. Πρόστιμο 2.000 € στο τυποποιητήριο σπορελαίων με την επωνυμία ΑΦΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΑΕΒΕ, που βρίσκεται στη ΒΙ.ΠΕ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, διότι διαπιστώθηκε έλλειψη άδειας ίδρυσης και λειτουργίας.

60. Πρόστιμο 3.000 € στο κρεοπωλείο με παρακείμενο χώρο με την επωνυμία Δ. ΒΑΠΟΥΡΤΖΗΣ, που βρίσκεται στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΙΛΥΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκε ότι κατείχε μη ασφαλή - ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα, οι χώροι του καταστήματος δεν διατηρούνταν καθαροί, δεν γινόταν επαρκής έλεγχος των επιβλαβών οργανισμών (έντομα), οι διαδικασίες διαχείρισης των απορριμμάτων δεν ήταν ικανοποιητικές, δεν εφαρμόζονταν οι διατάξεις της νομοθεσίας στα ζωικά υποπροϊόντα και, τέλος, οι συνθήκες παραγωγής των παρασκευασμάτων κρέατος δεν ήταν ελεγχόμενες.

61. Πρόστιμο 3.000 € στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία ΧΑΡΜΑ ΑΕ, που βρίσκεται στην ΚΟΣΜΩΝ & ΘΗΣΕΩΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, διότι διαπιστώθηκε παράβαση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορά τη διάθεση μη ασφαλούς τροφίμου.

62. Πρόστιμο 5.000 € στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ, που βρίσκεται στην ΠΑΣΑΛΙΔΗ 16 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν ουσιώδη τροποποίηση των υγειονομικών όρων λειτουργίας, ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού και ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό και την υποδομή της επιχείρησης.

63. Πρόστιμο 2.000 € στην επιχείρηση απορρυπαντικών - καλλυντικών - τροφίμων με την επωνυμία ΕΛΑΪΣ - UNILEVER HELLAS AE, που βρίσκεται στη ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ 3 ΜΑΡΟΥΣΙ, διότι στο πλαίσιο επισήμου ελέγχου στο σούπερ μάρκετ ΜΑΡΚΑΤΟ στον ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ελήφθη δείγμα "ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ ΚΛΑΣΣΙΚΟ", συσκευασίας 1 λίτρου, που διατίθεται στην αγορά από την επιχείρηση ΕΛΑΙΣ - UNILEVER AE, το οποίο έφερε παραπλανητική επισήμανση.

64. Πρόστιμο 2.000 € στο αρτοποιείο - εργοστάσιο ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία ΛΕΜΠΙΔΑΚΗΣ ΑΕ, που βρίσκεται στη ΒΙ.ΠΕ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, διότι διέθετε στην επιχείρηση ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. ψωμί "μαργαρίτα" το οποίο δεν ήταν συσκευασμένο και δεν έφερε την απαραίτητη επισήμανση.

65. Πρόστιμο 2.000 € στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, που βρίσκεται στην ΑΜΜΟΥΔΑΡΑ ΓΑΖΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, διότι τα συστατικά που αναγράφονται στην ετικέτα του ψωμιού "μαργαρίτα" δεν συμβαδίζουν με τα συστατικά που κατά δήλωσή της χρησιμοποιεί η επιχείρηση Λεμπιδάκης Α.Ε. για την παραγωγή του προϊόντος.

66. Πρόστιμο 10.000 € στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΣΚΑΛΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ - Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΑΣ, που βρίσκεται στη ΒΑΡΩΝΟΥ ΧΙΡΣ 28 & ΓΑΡΙΒΑΛΔΗ 11 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν μη ορθές πρακτικές υγιεινής, έλλειψη βιβλιαρίων υγείας και μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου.

67. Πρόστιμο 5.000 € στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, που βρίσκεται στη ΑΡΧ. ΜΑΚΑΡΙΟΥ 9 ΣΕΡΡΕΣ, διότι διαπιστώθηκε παράβαση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορά ουσιώδεις τροποποιήσεις των όρων λειτουργίας του καταστήματος.

68. Πρόστιμο 15.000 € στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, που βρίσκεται στην ΤΟΜΠΑΖΗ 15 ΠΥΛΑΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν μη επαρκή εφαρμογή κατάλληλων διαδικασιών για τον έλεγχο των επιβλαβών οργανισμών και διάθεση προϊόντος μη ασφαλούς - ακατάλληλου για ανθρώπινη κατανάλωση.

69. Πρόστιμο 2.000 € στην επιχείρηση παραγωγής μαγειρεμένων φαγητών και κατάψυξης αυτών με την επωνυμία Π. ΣΙΔΕΡΗΣ ΑΒΕΕ, που βρίσκεται στο 14ο ΧΛΜ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν την υγιεινή των τροφίμων.

70. Πρόστιμο 2.500 € στο οβελιστήριο με την επωνυμία ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ - ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΟ, που βρίσκεται στην ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ 42 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής, ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό της επιχείρησης και κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων.

71. Πρόστιμο 2.000 € στο αρτοποιείο με εργαστήριο ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία ΠΙΣΚΑΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, που βρίσκεται στην ΠΑΠΑΦΗ 65 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν ουσιώδεις τροποποιήσεις των όρων λειτουργίας του καταστήματος, μη ορθές πρακτικές υγιεινής, ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό της επιχείρησης, μη εφαρμογή συστήματος διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων που να βασίζεται στις αρχές του HACCP και έλλειψη βιβλιαρίων υγείας εργαζομένων της επιχείρησης.

72. Πρόστιμο 2.000 € στο εργαστήριο παραγωγής σφολιάτας και πίτσας βαθειάς κατάψυξης με την επωνυμία ΔΕΣΚΟΥ ΜΑΡΙΑ - ΔΕΣΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΕ - ΜΑΡΑΘΩΝ, που βρίσκεται στο ΑΛΩΡΟ ΠΕΛΛΑΣ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό και την υποδομή της επιχείρησης, μη τήρηση των όρων και προϋποθέσεων κατάψυξης τροφίμων και μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου.

73. Πρόστιμο 4.000 € στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία Δ. ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ, που βρίσκεται στην ΑΙΓΑΙΟΥ 102 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν μη τήρηση των όρων αδειοδότησης και διάθεση μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων που παρουσίαζαν υπέρβαση του χρόνου διατηρησιμότητας.

74. Πρόστιμο 3.000 € στην πιτσαρία με την επωνυμία ΚΑΠΗΝΙΑΡΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑ - MILAN PIZZA, που βρίσκεται στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 119 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν κατοχή μη ασφαλών τροφίμων και ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων της επιχείρησης.

75. Πρόστιμο 3.000 € στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ, που βρίσκεται στο 20ο ΧΛΜ Π.Ε.Ο. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΚΑΒΑΛΑΣ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν τα εξής : η εγκατάσταση δεν πληρούσε τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας για τους χώρους των τροφίμων, ο υπεύθυνος δεν μερίμνησε για τον έλεγχο της καταλληλότητας του νερού που χρησιμοποιεί στις παραγωγικές διαδικασίες, δεν είχε προβεί στη θέσπιση και εφαρμογή πάγιας διαδικασίας βάσει των αρχών του HACCP, δεν καθιέρωσε διαδικασίες ικανές να διασφαλίσουν την ανιχνευσιμότητα των τροφίμων και των συστατικών που ενσωματώνονται σε αυτά και, τέλος, η επισήμανση των προϊόντων δεν ήταν σύμφωνη με τα προβλεπόμενα.

76. Πρόστιμο 2.000 € στη βιομηχανία τροφίμων - αλλαντικών - εδεσμάτων με την επωνυμία ΚΑΣΑΠΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ, που βρίσκεται στη ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ 28 ΝΕΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού της επιχείρησης, ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με την υποδομή της επιχείρησης, ανεπαρκή εφαρμογή του συστήματος HACCP και μη τήρηση των απαιτήσεων της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τη διενέργεια δειγματοληψιών και μικροβιολογικών αναλύσεων των προϊόντων.

77. Πρόστιμο 4.000 € στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία Δ. ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ, που βρίσκεται στη ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ 50 ΣΕΡΡΕΣ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν έκθεση προς πώληση μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων.

78. Πρόστιμο 2.000 στο € εργαστήριο παραγωγής προϊόντων σφολιάτας και πίτσας βαθιάς κατάψυξης με την επωνυμία ΤΣΕΧΙΛΙΔΟΥ Σ. ΓΕΩΡΓΙΑ, που βρίσκεται στην ΞΙΦΙΑΝΗ ΠΕΛΛΑΣ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν ουσιώδεις τροποποιήσεις των υγειονομικών όρων λειτουργίας της επιχείρησης, ακατάλληλες συνθήκες χωροθέτησης και αποψίλωσης των χώρων και χρήση ακατάλληλων σκευών και εξοπλισμού.

79. Πρόστιμο 2.000 € στην επιχείρηση διανομής προϊόντων διατροφής με την επωνυμία ΖΩΤΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ, που βρίσκεται στο 1ο ΧΛΜ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - ΑΞΟΥ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν κατοχή και διάθεση μη κανονικών τροφίμων.

80. Πρόστιμο 20.000 € στην επιχείρηση εμπορίας καφέ - ξηρών καρπών - ποτών με την επωνυμία ΜΟΥΡΤΖΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, που βρίσκεται στην ΠΑΝ. ΓΡΗΓΟΡΟΥΣΗΣ 36 ΖΕΦΥΡΙ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν παραπλάνηση των καταναλωτών με τη διάθεση μη κανονικών τροφίμων.

81. Πρόστιμο 25.000 € στην επιχείρηση γαλακτομικών προϊόντων με την επωνυμία ΠΡΕΜΤΣΗΣ ΜΙΧ. ΙΩΑΝΝΗΣ, που βρίσκεται στη ΛΑΚΚΑ ΚΥΡΡΟΥ ΠΕΛΛΑΣ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν μη εφαρμογή ουσιωδών απαιτήσεων για την υποδομή και τον εξοπλισμό της εγκατάστασης, μη τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών σχετικά με την παραλαβή του νωπού γάλακτος, ανεπαρκή υγιεινή των χώρων, ανεπαρκή υγιεινή και εκπαίδευση του προσωπικού, μη ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη εφαρμογή του συστήματος διαχείρισης της ασφάλειας των παραγόμενων τροφίμων και, τέλος, ελλιπή τεκμηρίωση διαδικασιών σχετικά με τις ορθές παρασκευαστικές πρακτικές και το σύστημα HACCP.

82. Πρόστιμο 5.000 € στην επιχείρηση επεξεργασίας και εμπορίας ξηρών καρπών με την επωνυμία ΣΩΠΙΔΗΣ Δ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, που βρίσκεται στο 9ο ΧΛΜ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν μη τήρηση των απαιτήσεων της κείμενης νομοθεσίας για τους χώρους της επιχείρησης και έλλειψη βιβλιαρίου υγείας.

83. Πρόστιμο 2.000 € στο ζαχαροπλαστείο με εργαστήριο με την επωνυμία ΠΑΝΤΑΖΙΔΗΣ Ε. & ΣΙΑ ΟΕ - ΑΘΗΝΑ, που βρίσκεται στη ΒΑΣ. ΟΛΓΑΣ 123 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού της επιχείρησης, μη ορθές πρακτικές υγιεινής και μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου με βάση τις αρχές του HACCP.

84. Πρόστιμο 5.000 € στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, που βρίσκεται στη ΓΙΑΝΝΤΣΩΝ ΚΑΙ ΚΩΛΛΕΤΗ ΚΑΙ ΡΟΥΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν διάθεση μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων και μη ενημέρωση της κεντρικής αρμόδιας αρχής και του καταναλωτικού κοινού σχετικά με ανάκληση προϊόντος.

85. Πρόστιμο 3.000 € στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία DIA HELLAS AE, που βρίσκεται στην ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΓΡΑ ΣΚΥΔΡΑ ΠΕΛΛΑΣ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν διάθεση μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων.

86. Πρόστιμο 4.000 € στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ, που βρίσκεται στην ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 12 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής στον υπόγειο αποθηκευτικό χώρο και παραπλάνηση των καταναλωτών.

87. Πρόστιμο 2.000 € στην πιτσαρία με την επωνυμία ΒΑΣΙΛΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ - ΟΥΖΟ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ, που βρίσκεται στη Θ. ΣΟΦΟΥΛΗ 57 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και ελλιπή τεκμηρίωση.

88. Πρόστιμο 15.000 € στην επιχείρηση σησαμοπιίας - χαλβαδοποιίας - ζαχαρωδών προϊόντων με την επωνυμία ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ Η. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΕΒΕ, που βρίσκεται στην ΑΣΣΗΡΟ ΛΑΓΚΑΔΑ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν παραγωγή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων, αναπερκή εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου, μη εγκατάσταση επαρκούς συστήματος ιχνηλασιμότητας και ουσιώδεις αποκλίσεις σχετικά με την υγιεινή των χώρων.

89. Πρόστιμο 2.000 € στο κρεοπωλείο με την επωνυμία Δ. ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ - Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΑΣ, που βρίσκεται στην Π. ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 1 ΚΑΙ ΑΜΑΣΕΙΑΣ 71 ΝΕΑΠΟΛΗ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν διάθεση μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων και μη σωστή επισήμανση προϊόντων.

90. Πρόστιμο 2.000 € στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΑΕ, που βρίσκεται στην ΚΟΜΠΟΘΕΚΛΑΣ 2 ΑΝΑΛΗΨΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν μη συμμόρφωση σε θέματα υποδομής και εξοπλισμού της επιχείρησης και κατοχή μη ασφαλούς τροφίμου.

91. Πρόστιμο 3.000 € στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΚΟΥΡΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, που βρίσκεται στα ΠΛΑΤΑΝΟΥΛΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και έλλεψη βιβλιαρίων υγείας του προσωπικού.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τις επιχειρήσεις να τηρούν την κείμενη νομοθεσία όσον αφορά την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων. Παράλληλα, διαβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν συστηματικά και στο επόμενο διάστημα.

λέξεις κλειδιά: ΕΦΕΤ, πρόστιμα, προστιμα, έλεγχοι

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Σίδηρος

Φώσφορος