Ανάκληση μολυσμένου ζαμπόν

ανακοίνωση ΕΦΕΤ 18/03/2010

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την ελληνική επιχείρηση «Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ», για τη διακίνηση προϊόντος ζαμπόν BAYONΝΕ επιμολυσμένο με Listeria monocytogenes. *

Συγκεκριμένα, πρόκειται για προϊόν ζαμπόν BAYONΝΕ σε συσκευασμένες φέτες των έξι (6), των 100 g, με την εμπορική επωνυμία «ΖΑΜΠΟΝ BAYONΝΕ, CARREFOUR DISCOUNT 100 g, 6 φέτες», με γραμμοκώδικα (bar code) 3560070346295, προέλευσης Γαλλίας.

Η εταιρεία «Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ» προέβη σε ανάκληση/απόσυρση του συνόλου του συγκεκριμένου προϊόντος, ανεξαρτήτως παρτίδας, με ημερομηνία λήξης έως 01.06.2010.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. άμεσα έχει ξεκινήσει σχετικούς ελέγχους. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, με ημερομηνία λήξης έως 01.06.2010, η απεικόνιση του οποίου φαίνεται παρακάτω, να μην το καταναλώσουν.

Το σχόλιο της διαιτολόγου

*
Listeria monocytogenes
: παθογόνος μικροοργανισμός που προσβάλλει τρόφιμα ζωικής προέλευσης πχ γάλα, τυρί, κρεατικά κ.α.

Τα συμπτώματα της μόλυνσης με λιστέρια κυμαίνονται από είναι εμετος, κοιλόπονος, διάρροια και άλλες ενοχλήσεις έως μηνιγγίτιδα, σηψαιμία, αποβολή του εμβρύου στις έγκυες, ακόμη και θάνατο.

Περισσότερο ευπαθή είναι τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα πχ ηλικιωμένοι,καρκινοπαθείς, πάσχοντες από AIDS , άτομα που κουράρονται με ανοσολογικά κορτικοστεροειδή. Επίσης οι διαβητικοί, οι πάσχοντες από έλκος κ.α.

Αν βρίσκεται το συγκεκριμένο προϊόν στην κατοχή σας πετάχτε το και καθαρίστε καλά (με νερό και αντιμικροβιακό σαπούνι) τα σκεύη και τις επιφάνειες με τις οποίες ήρθε σε επαφή πχ σανίδα κοπής.

Σχετικοί σύνδεσμοι
ΕΦΕΤ
Listeria monocytogenes

λέξεις κλειδιά: ζαμπόν, ζαμπον , Carrefour, Carrefoure, Καρφουρ, lysteria, listeria, λιστέρια, ΕΦΕΤ

Σχόλια

Ο χρήστης post2.soo είπε…
Πολύ ενδιαφέρον άρθρο, να ξέρουμε και τι τρώμε...
Ο χρήστης ioanna είπε…
Οι σύγχρονοι καταναλωτές οφείλουν στον εαυτό τους να είναι ενημερωμένοι.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Φώσφορος

Σίδηρος