Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Ενωμένοι απένατι στην πείνα


Η χτεσινή ημέρα -16η Οκτωβρίου- ήταν αφιερωμένη στην διατροφή/τροφή  (Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής ή Επισιτισμού) και ακόμη περισσότερο σε αυτούς που την στερούνται.

Το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής/Επισιτισμού είναι: Ενωμένοι ενάντια στην πείνα.Δε διαφέρει πολύ από τα μηνύματα προηγούμενων χρόνων όπως Εξασφάλιση τροφής (2009), Δικαίωμα στο φαγητό (2007), Πολεμώντας την πείνα και τον υποσιτισμό (1996) κ.α.

Παρά τον "εορτασμό" της Ημέρας Διατροφής/Επισιτισμού κάθε χρόνο,  η πείνα και ο υποσιτισμός δεν έχουν εξαλειφθεί. Αντίθετα υπολογίζεται ότι το 2009 ο αριθμός των ανθρώπων που υποσιτίζονται ξεπέρασε το ένα δισεκατομμυρίο! Οι 2 βασικοί λόγοι για αυτό θεωρούνται ότι είναι η αύξηση των τιμών των τροφίμων και η οικονομική κρίση.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) στα πλαίσια της ενημερωτικής καμπάνιας για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής καλεί το κοινό να υπογράψει την ηλεκτρονική διαμαρτυρία (petition) για την εξάλειψη της πείνας στον κόσμο (1billionhungry.org). Μπορεί όμως μία αίτηση να σώσει τον κόσμο;

Σχετικοί σύνδεσμοι
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2009
www.1billionhungry.org

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Προϊόντα-απάτη: πως τα να ξεχωρίσεις

Ακμή και διατροφή