Ανακλήσεις προϊόντων Carrefour

Ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε με δελτία τύπου (23/9/2010) την ανάκληση 2 προϊόντων που διατίθενται στα σούπερ μάρκετ Carrefour : κρέμα συκωτιού 180gr Carrefour και ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ CARREFOUR ΣΕ ΚΟΝΣΕΡΒΑ. Ακολουθούν τα αντίστοιχα δελτία τύπου .
Κρέμα συκωτιού

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την ελληνική επιχείρηση «Carrefour» για τη διακίνηση κρέμας συκωτιού, στην οποία έχει ανιχνευτεί Listeria monocytogenes.*

Πρόκειται για κρέμα συκωτιού, σε συσκευασίες των 180gr, με εμπορική επωνυμία «κρέμας συκωτιού 180gr Carrefour (γαλλική περιγραφή προϊόντος: Mousse de foie a l' angienne Carrefour)», και ημερομηνίες λήξης έως και 03.10.2010. Το προϊόν παράγεται στη Γαλλία από τον προμηθευτή FR 22.093.01 CE.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την ανωτέρω εταιρεία την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων και ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν (κάτωθι φωτογραφία), να μην το καταναλώσουν.

Unlimited Free Image and File Hosting at MediaFire

   

Κονσέρβα καλαμπόκι

Προληπτική ανάκληση προιόντος λόγω ύπαρξης γυαλιού Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την ελληνική επιχείρηση «Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ», για την προληπτική ανάκληση προϊόντος καλαμπόκι σε κονσέρβα, στο οποίο εντοπίστηκε κομμάτι γυαλιού σε μία από τις συσκευασίες.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν καλαμπόκι σε κονσέρβα με την εμπορική επωνυμία «ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ CARREFOUR ΣΕ ΚΟΝΣΕΡΒΑ» σε συσκευασία των 300 gr, και «ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ CARREFOUR ΣΕ ΚΟΝΣΕΡΒΑ» σε πολυσυσκευασία 3 x 300 gr, με αριθμό παρτίδας L9209 016 03 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 31.08.2013, RMG042512.01, στοιχεία τα οποία αφορούν και στα δύο προϊόντα. Τα συγκεκριμένα προϊόντα, είναι γαλλικής προέλευσης, και διακινούνται από την ως άνω αναφερόμενη ελληνική επιχείρηση «Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ».

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. άμεσα έχει ξεκινήσει σχετικούς ελέγχους. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, η απεικόνιση της απλής συσκευασίας φαίνεται παρακάτω, να μην τα καταναλώσουν Το σχόλιο της διαιτολόγου

*
Listeria monocytogenes
: παθογόνος μικροοργανισμός που προσβάλλει τρόφιμα ζωικής προέλευσης πχ γάλα, τυρί, κρεατικά κ.α.

Τα συμπτώματα της μόλυνσης με λιστέρια κυμαίνονται από είναι εμετος, κοιλόπονος, διάρροια και άλλες ενοχλήσεις έως μηνιγγίτιδα, σηψαιμία, αποβολή του εμβρύου στις έγκυες, ακόμη και θάνατο.

Περισσότερο ευπαθή είναι τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα πχ ηλικιωμένοι,καρκινοπαθείς, πάσχοντες από AIDS , άτομα που κουράρονται με ανοσολογικά κορτικοστεροειδή. Επίσης οι διαβητικοί, οι πάσχοντες από έλκος κ.α.


Σχετικοί σύνδεσμοι
ΕΦΕΤ
Listeria monocytogenes

λέξεις κλειδιά: ΕΦΕΤ, κρέμα συκωτιού, καλαμπόκι, κονσέρβα καλαμπόκι, λιστέρια, listeria

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Πρόσθετα τροφίμων - αριθμοί Ε

Βιταμίνη C