"Μαϊμού" διαιτολόγος του Κολωνακίου συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ.

οι σφραγίδες και τα μπουκάλια
με το νοθευμένο προϊόν κολλαγόνου που κατασχέθηκαν 

Την Τετάρτη 4/6/2014 η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε 44χρονη Ελληνίδα, η οποία συστηνόταν ως γιατρός ή διαιτολόγος και διατηρούσε παράνομο ιατρείο στο κέντρο της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια των ερευνών αποδείχθηκε ότι κατέχει πλαστά διπλώματα ιατρικής, ενώ φαίνεται ότι εμπορεύεται νοθευμένα προϊόντα διατροφής (κολλαγόνο) μέσω διαδικτύου.

Η συγκεκριμένη κυρία μαθαίνουμε ότι είναι πολύ γνωστή από τις συχνές εμφανίσεις της στην τηλεόραση, αλλά και τις διαφημίσεις στις οποίες συμμετείχε.

Οι αρχές εξέδωσαν σχετικό δελτίο τύπου  αλλά δεν έχουν δώσει το όνομα της στη δημοσιότητα. Καλό θα ήταν να γίνει γνωστό, ώστε όσοι έπεσαν θύματα της επιτήδειας να μπορέσουν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Αν πιστεύετε ότι έχετε εξαπατηθεί από τη συγκεκριμένη ή άλλο άτομο που παριστάνει τον ειδικό σε υπηρεσίες υγείας μπορείτε να επικοινωνήσετε ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

Ακολουθεί το δελτίο τύπουΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 5 Ιουνίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, 44χρονη ημεδαπή, που διακινούσε απομιμητικά συμπληρώματα διατροφής γνωστής εταιρείας

Κατηγορείται επιπλέον για πλαστογραφία και απάτη καθώς εμφανιζόταν ως γιατρός, παρουσιάζοντας πλαστά πτυχία ιατρικής, ενώ διατηρούσε και παράνομο ιατρείο στο κέντρο της Αθήνας

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά πτυχία ιατρικής, πλήθος κενών φιαλών, μπλοκ με χειρόγραφες αποδείξεις λιανικών συναλλαγών και φορολογικά παραστατικά με Α.Φ.Μ. ανύπαρκτων εταιριών

Συνελήφθη, χθες (04-06-2014), από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, 44χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, απάτη, νοθεία τροφίμων και παράβαση της νομοθεσίας περί σημάτων.

Από την αστυνομική έρευνα και μετά από αξιοποίηση στοιχείων για διάθεση  απομιμητικών – νοθευμένων συμπληρωμάτων διατροφής, προέκυψε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα η 44χρονη διακινούσε, μέσω του διαδικτύου, απομιμητικά προϊόντα συμπληρωμάτων διατροφής συγκεκριμένης εταιρείας.

Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για φιάλες με άγνωστο υγρό, στις οποίες επικολλούσε σήματα της παραπάνω εταιρείας, με πιθανές περαιτέρω συνέπειες για την υγεία των καταναλωτών.

Η εμφιάλωση των απομιμητικών αυτών προϊόντων πραγματοποιούταν στην οικία της, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μεγάλος αριθμός κενών φιαλών, μπλοκ χειρόγραφων αποδείξεων λιανικής πώλησης και φορολογικά παραστατικά με Α.Φ.Μ. ανύπαρκτων εταιριών.

Η συλληφθείσα για να πείθει τους υποψήφιους αγοραστές, εμφανιζόταν ως ιατρός. Μάλιστα λειτουργούσε παράνομο ιατρείο, στο κέντρο της Αθήνας, όπου υπήρχε ανηρτημένη η προβλεπόμενη πινακίδα με αριθμό μητρώου, που ανήκει σε άλλο (νόμιμο) ιατρείο. Εντός του «ιατρείου» βρέθηκαν ανηρτημένα πλαστά πτυχία ιατρικής, από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Σε έρευνες που έγιναν στην οικία της 44χρονης στην Αθήνα, καθώς και στο αυτοκίνητό της, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
 • εκατόν εξήντα πέντε (166) άδεια μπουκάλια,
 • δύο μπουκάλια με άγνωστη υγρή ουσία, στα οποία υπήρχε τοποθετημένη ετικέτα εταιρείας διάθεσης συμπληρωμάτων διατροφής,
 • τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις,
 • Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας συγγενικού της προσώπου, για το οποίο έχει δηλωθεί απώλεια,
 • σελίδα Α4 με εντυπώματα DNA τεστ,
 • επτά σφραγίδες, μεταξύ των οποίων δημόσιων νοσοκομείων, ιδιωτών ιατρών, φιλανθρωπικού ιδρύματος, τηλεοπτικού σταθμού κλπ
 • φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου καταθέσεων,
 • μπλοκ με χειρόγραφες αποδείξεις λιανικών συναλλαγών,
 • μπλοκ βεβαιώσεων νοσηλείας Νοσοκομείου, 
 • δύο (2) Ειδικά Βιβλία Καταχώρισης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.),
 • δύο (2) μπλοκ σημειώσεων νοσοκομείου και δύο (2) μπλοκ διπλότυπων εισιτηρίων νοσοκομείου, 
 • δύο (2) παραπεμπτικά του Ι.Κ.Α. και δύο (2) ιατρικά σημειώματα,
 • μπλοκ αποδείξεων φιλανθρωπικού ιδρύματος,
 • φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας εκτυπωτής.

Σε έρευνα που έγινε στο «ιατρείο» της  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 • τρεις σφραγίδες,
 • πλαστογραφημένο πρωτότυπο πτυχίο ιατρικής, αλλοδαπού Πανεπιστημίου,
 • ακριβές αντίγραφο πλαστογραφημένου πτυχίου ελληνικού Πανεπιστημίου,
 • ακριβές αντίγραφο πτυχίου αλλοδαπού Πανεπιστημίου,
 • πινακίδα νόμιμου ιατρείου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών,
 • τρία (3) διαφημιστικά έντυπα εταιρείας συμπληρωμάτων διατροφής.

Παράλληλα, από τον φορολογικό έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, για τις οποίες συντάχθηκε σχετική έκθεση ελέγχου, που θα αποσταλεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.Σχετικοί σύνδεσμοι

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Σίδηρος

Φώσφορος