Το μποϋκοτάζ κατά της ΦΑΓΕ συνεχίζεται (2)

Το μποϋκοτάζ, που ξεκίνησε από τις 11/02 το Κεντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.) κατά της εταιρείας ΦΑΓΕ, συνεχίζεται.

Οι λόγοι που οδήγησαν στο μποϋκοτάζ των προϊόντων της ΦΑΓΕ δεν είναι ότι τα προϊόντα αυτά είναι τα ακριβότερα στην ελληνική αγορά.

Η αιτία, σύμφωνα με το ΚΕ.Π.ΚΑ., είναι ότι με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης, η γνωστή εταιρεία προχώρησε σε αυξήσεις προϊόντων, που δε δικαιολογούνται από τους κοστολογικούς ελέγχους. Δηλαδή με άλλα λόγια η εταιρεία αρνείται να αιτιολογήσει που οφείλονται οι αυξήσεις των τιμών (πχ αύξηση πρώτων υλών;) στο 60% των προϊόντων της, για το 2009.

Παρακάτω βλέπουμε το τελευταίο δελτίο τύπου του ΚΕ.Π.ΚΑ. για το θέμα αυτό:

27/02/2009

"Συνεχίσουμε πιο δυναμικά το μποϋκοτάζ κατά της ΦΑΓΕ

Σύμφωνα με χτεσινό δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής, "η ΦΑΓΕ κάνει νέα επένδυση 25 εκατομμυρίων δολαρίων στις Η.Π.Α. Στο εργοστάσιό της στην Αμερική έχει επενδύσει περί τα 100 εκατομμύρια δολάρια. Παράγοντες της ΦΑΓΕ σχολιάζοντας το θέμα που έχει προκύψει με τις ανατιμήσεις του 2009, τη στάση που τήρησε το υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά και το μποϊκοτάζ του ΚΕ.Π.ΚΑ., δήλωσαν ότι ουδεμία επίπτωση καταγράφηκε στις πωλήσεις της. Ο καταναλωτής ξέρει και συγκρίνει τις τιμές και, ως φαίνεται, καταλήγει στα δικά του συμπεράσματα, που διαφοροποιούνται πλήρως έναντι αυτών του υπουργείου."

Η ΦΑΓΕ συνεχίζει να υπεκφεύγει και να απαντά, με «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». Για να το καταλάβουν, τους το λέμε άλλη μία φορά.

Active ImageActive Image

- Το μποϋκοτάζ δεν έγινε, γιατί τα προϊόντα τους είναι τα ακριβότερα, στην ελληνική αγορά.
- Το μποϋκοτάζ αφορά την άρνηση μιας και μόνον εταιρίας, από τις εκατοντάδες, που λειτουργούν στην Ελλάδα, να αιτιολογήσει τις αυξήσεις, στο 60% των προϊόντων της, το 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης.
- Το μποϋκοτάζ αφορά τη στάση μιας και μόνον εταιρίας να συμμορφωθεί, με το αίτημα του Υπουργείου, στο οποίο συμμορφώθηκαν, όλες οι υπόλοιπες.
- Το μποϋκοτάζ αφορά τη στάση μιας και μόνον εταιρίας, που θεωρεί ότι είναι υπεράνω όλων και ότι μπορεί αυτή μόνο να μην αιτιολογεί αυξήσεις.

Η στάση της εταιρίας και οι απαντήσεις των στελεχών της, που αναφέρονται, στο χθεσινό δημοσίευμα, μπορεί να χαρακτηριστεί, ως υπερφιαλισμός και περιφρόνηση των καταναλωτών, που πλήττονται, από την οικονομική κρίση. Στη σημερινή οικονομική συγκυρία, προχωρά και επιμένει, σε αναιτιολόγητες αυξήσεις, επιμένει να «μποϋκοτάρει» τη διαφάνεια στην κοστολόγηση, που είναι δικαίωμά μας.

Μήπως μπορεί η ΦΑΓΕ να μας εξηγήσει, σε τίνος πλάτες, γίνονται οι τεράστιες επενδύσεις στην Αμερική;

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, συνεχίζει και θα συνεχίσει το μποϋκοτάζ, κατά της ΦΑΓΕ. Σήμερα το πρωί, μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ., με πανό και τηλεβόα, μοίρασαν φυλλάδια και μαγνητάκια, για την ενδυνάμωση του μποϋκοτάζ, κατά της ΦΑΓΕ, στην Αγορά Καπάνι της Θεσσαλονίκης.

Ενημερώνουμε ότι:
- Κάθε μέρα, θα είμαστε, στους δρόμους.
- Κάθε μέρα, θα δυναμώνουμε τον αγώνα μας.
- Κάθε μέρα, θα υπενθυμίζουμε, στους καταναλωτές, το όνομα της ΦΑΓΕ.
- Κάθε μέρα, όλο και περισσότεροι, θα μαθαίνουν τη συμπεριφορά της ΦΑΓΕ, γιατί, παρά το μποϋκοτάζ των προσπαθειών μας, από κάποια Μ.Μ.Ε., εμείς απευθυνόμαστε, κατευθείαν στους καταναλωτές, χωρίς μεσολαβητές.
- Κάθε μέρα, θα γινόμαστε όλο και περισσότεροι, γιατί οι απλοί καταναλωτές ενθαρρύνουν τις προσπάθειές μας, αγκαλιάζοντας το ΚΕ.Π.ΚΑ. και την πρωτοβουλία του αυτή.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι η ΦΑΓΕ ή να αιτιολογήσει τις αυξήσεις της
ή να ανακαλέσει τις αυξήσεις αυτές.
Δεν θα υποστείλουμε τη σημαία των καταναλωτών.
Όλοι μαζί μπορούμε!!!!!
"

λέξεις κλειδιά: ΚΕΠΚΑ, ΚΕ.Π.ΚΑ., ΦΑΓΕ, μπουκοταζ, μποϋκοτάζ, μποϊκοτάζ, μποικοταζ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Προϊόντα-απάτη: πως τα να ξεχωρίσεις

Ακμή και διατροφή