Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009

Απλές συμβουλές για το γιορτινό τραπέζι του Πάσχα,μέρος 3, Τυριά

Οι οδηγίες του ΕΦΕΤ προς τους καταναλωτές για τη σωστή αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων τις ημέρες του Πάσχα. Ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες αποφεύγουμε τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία μας. Επίσης δε γινόμαστε θύματα κερδοσκοπίας.

Για την προμήθεια Γαλακτοκομικών Προϊόντων:


  • Τα τυριά πρέπει να παρασκευάζονται μόνο σε τυροκομεία που λειτουργούν νόμιμα.
  • Μην αγοράζετε ποτέ «φρέσκα τυριά» από παραγωγούς που τυροκομούν οι ίδιοι διότι οι υγειονομικές συνθήκες παραγωγής τους είναι άγνωστες και πιθανόν ΟΧΙ σωστές.
  • Τα τυριά θα πρέπει να φέρουν τη σήμανση καταλληλότητας (οβάλ σφραγίδα) με τα αρχικά της χώρας παραγωγής και τον αριθμό έγκρισης του παρασκευαστή. Επίσης θα πρέπει πάνω στη συσκευασία να φέρουν την ημερομηνία παραγωγής, συσκευασίας και ανάλωσης (λήξης) κ.λ.π.
  • Η κοπή των τυριών σε φέτες θα πρέπει να γίνεται παρουσία του πελάτη. Ζητήστε να σας επιδεικνύεται η επισήμανση της αρχικής συσκευασίας
  • Τα προϊόντα στα οποία το ζωικό λίπος έχει αντικατασταθεί από φυτικά λιπαρά είναι ΜΗ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ και πρέπει να διατίθενται προς πώληση σε διακριτούς χώρους από αυτούς των γαλακτοκομικών.
Σχετικές αναρτήσεις:
Απλές συμβουλές για το τραπέζι του Πάσχα, μέρος 1, γενικά
Απλές συμβουλές για το τραπέζι του Πάσχα, μέρος 2, κρέας και αλλαντικά
Απλές συμβουλές για το τραπέζι του Πάσχα, μέρος 4, αυγά
Οδηγίες για αγορά θαλασσινών

λέξεις κλειδιά: τυρί, σήμα καταλληλότητας, σήμανση καταλληλότητας, ΕΦΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: