Ο ΕΦΕΤ επέβαλε πρόστιμα ύψους 143.000 ευρώ σε επιχειρήσεις τροφίμων

Μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε ο ΕΦΕΤ το τελευταίο διάστημα σε επιχειρήσεις τροφίμων πιστοποίησε παραβάσεις όσον αφορά στην ασφάλεια των τροφίμων και την προστασία του καταναλωτή. Στις ανωτέρω επιχειρήσεις επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 143.000 ευρώ.

Στο δελτίο τύπου, 11/5/2009 διαβάζουμε :

"Συνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι που διενεργεί ο Ε.Φ.Ε.Τ. σε επιχειρήσεις τροφίμων, τόσο σε προληπτικό επίπεδο όσο και μετά από καταγγελίες καταναλωτών.
Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, διαπιστώθηκε ότι μια σειρά από επιχειρήσεις τροφίμων κατείχαν τρόφιμα μη κανονικά, νοθευμένα, μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση ή μη συμμορφούμενα στις προδιαγραφές καταλληλότητας και κανονικότητας. Επίσης, σε κάποιες από αυτές, παρατηρήθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές διατάξεις.

Στις ανωτέρω επιχειρήσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Φ.Ε.Τ. επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 143.000 ΕΥΡΩ . [...]"

Στην ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ www.efet.gr μπορείτε να βρείτε ολόκληρο το δελτίο τύπου, στο οποίο αναφέρονται οι επωνυμίες και οι τοποθεσίες των επιχειρήσεων. Ανάμεσα σε αυτές συγκαταλέγονται επώνυμες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ζαχαροπλαστεία , ψητοπωλεία και άλλα. Ακόμα περιλαμβάνεται ένα δημόσιο νοσοκομείο, συγκεκριμένα το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Καμία από τις ανωτέρω επιχειρήσεις δε βρίσκεται στο νομό Κορινθίας.

λέξεις κλειδιά : ΕΦΕΤ, πρόστιμα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, νοθεία, νοθεια

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Προϊόντα-απάτη: πως τα να ξεχωρίσεις

Ακμή και διατροφή