Breakfast Festival : ένα διήμερο αφιερωμένο στην αξία του πρωινού

Επιτέλους ένα διήμερο αφιερωμένο στη αξία του πρωινού!

Το Breakfast Festival πραγματοποιείται φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στις 9 και 10 Μαΐου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του μετρό Συντάγματος, (από τις 10.00 έως τις 19.00) για να γιορταστεί το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Πρόκειται για το μοναδικό φεστιβάλ στην Ελλάδα που είναι αφιερωμένο στο πρωινό καθώς και σε γενικότερα θέματα διατροφής και υγείας. Το Breakfast Festival διοργανώνεται από το περιοδικό ΔΙΑΤΡΟΦΗ - Ηealth & Wellness.

Στόχος του Breakfast Festival είναι να φέρει τους Αθηναίους και τις Αθηναίες σε επαφή με επιστήμονες διαιτολόγους και να τους παροτρύνει να υιοθετήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες. Οι διαιτολόγοι θα δώσουν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που μας απασχολούν σχετικά με τη διατροφή και θα μας συμβουλεύσουν για τα μυστικά του καλού πρωινού. Οι σημαντικότερες εταιρείες στο χώρο της διατροφής θα μας προμηθεύσουν προϊόντα αλλά και τα παιδιά θα διασκεδάσουν με δραστηριότητες που αφορούν στο πρόγευμα.

Παράλληλα με το Breakfast Festival θα λάβουν χώρα ενημερωτικές ομιλίες για θέματα διατροφής από σημαντικούς επιστήμονες. Φέτος για πρώτη φορά, οι ομιλίες, θα είναι ανοικτές, όχι μόνο σε ειδικούς, αλλά και στο κοινό.

Σημειώνεται η μεγάλη αποδοχή που είχαν το 1ο και 2ο Breakfast Festival και η συμμετοχή συνολικά 90.000 Αθηναίων που το επισκέφθηκαν.

Παράλληλα την Κυριακή, στις 10:30, στο ξενοδοχείο Athens Plaza, θα διεξαχθεί Επιστημονική Ημερίδα με είσοδο ελεύθερη στο κοινό.


ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ:


10:30 Καλοσώρισμα - χαιρετισμοί

11:00 "Νέες προσεγγίσεις σε θέματα τροποποίησης της διατροφικής συμπεριφοράς των ανθρώπων" Ευάγγελος Ζουμπανέας, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity

11:30 "Ποιότητα των λιπαρών της διατροφής μας & Υγεία" Ιωάννης Μ. Σουπιός, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Γενικός Γραμματέας Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Τεχνολόγων Διατροφής

12:00 "Ο ρόλος του διαιτολόγου στο δημόσιο νοσοκομείο" Χρήστος Παπαβαγγέλης, Διαιτολόγος Γ.Ν.Α. Κοργιαλένειο - Μπενάκειο Ε.Ε.Σ.

12:30 "Άμεσες διατροφικές επιπλοκές και απώτερες ελλείψεις ύστερα από επεμβάσεις παχυσαρκίας" Πεννιά Ελένη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

λέξεις κλειδιά: Breakfast festival, πρωινό

Σχόλια

Ο χρήστης Yank_o είπε…
Καιρός ήταν! Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί το "σωστό πρόγευμα" ήταν τόσο ξένο με την κουλτούρα μας. Μήπως ο αγρότης, ο ψαράς, ο εργάτης και ο δημόσιος υπάλληλος το θεωρούσαν χάσιμο χρόνου, μια και πάντα έπιαναν νωρίς δουλειά;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Προϊόντα-απάτη: πως τα να ξεχωρίσεις

Ακμή και διατροφή