Μεταλλαγμένο ρύζι στο πιάτο μας;

Η Greenpeace ξεκίνησε μία νέα εκστρατεία, με τον τίτλο "Κάτω τα χέρια από το ρύζι μας!". Η εκστρατεία στρέφεται κατά της γνωστής εταιρείας Bayer, η οποία προσπαθεί να "λανσάρει" μεταλλαγμένο ρύζι στην ευρωπαϊκή αγορά.

Γι αυτό το λόγο δημιούργησαν το παρακάτω ενημερωτικό σποτ, στο οποίο παρουσιάζεται η κατάσταση με κωμικό τρόπο.Τα παρακάτω είναι αναδημοσίευση από το δικτυακό τόπο της Greenpeace

"Το ρύζι αποτελεί καθημερινή τροφή για πάνω από το μισό του παγκόσμιου πληθυσμού. Το μεταλλαγμένο ρύζι όμως, αποτελεί απειλή για τη γεωργία μας, τη βιοποικιλότητά μας καθώς και πιθανό κίνδυνο για την υγεία μας.

Η Bayer, ο γερμανικός αγρό-χημικός κολοσσός, έχει τροποποιήσει γενετικά το ρύζι, έτσι ώστε να αντιστέκεται στις υψηλές δόσεις ενός τοξικού φυτοφαρμάκου, του glufosinate, το οποίο θεωρείται τόσο επικίνδυνο για τους ανθρώπους και το περιβάλλον, που σύντομα θα απαγορευθεί η χρήση του στην Ευρώπη.

Σύντομα, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποφασίσει αν θα επιτρέψει την εισαγωγή του μεταλλαγμένου ρυζιού για κατανάλωση στις χώρες της ΕΕ.

Εάν εγκριθεί η εισαγωγή του μεταλλαγμένου ρυζιού της Bayer, ανοίγει η πόρτα για την καλλιέργειά του σε χώρες εκτός ΕΕ με αποτέλεσμα να εμφανιστεί στα ράφια των σούπερ-μάρκετ και να καταλήξει στο πιάτο μας."

Αν θέλετε να συμβάλλετε στην εκστατεία μπορείτε να υπογράψετε την ηλεκτρονική αίτηση (petition) στο δικτυακό τόπο της Greenpeace.

λέξεις κλειδιά: ρύζι, ρυζι, μεταλλαγμένα, μεταλλαγμενα, gmo's , γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί, greenpeace, green peace, Bayer, LL62

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Φώσφορος

Σίδηρος