Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2010

Γενετικά τροποποιμένο προϊόν στην ελληνική αγορά

Σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο τύπου του ΕΦΕΤ για το 2009, διακινήθηκε στην ελληνική αγορά γενετικά τροποποιημένο ρυζομακάρονο (noodle)

Δελτίο τύπου ΕΦΕΤ, 31/12/2009

"Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ως εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ενημερώθηκε για τη διακίνηση ρυζομακάρονου (ρύζι vermicelli), με την μη εγκεκριμένη γενετική τροποποίηση Bt 63.

Πρόκειται για ρύζι vermicelli, κινέζικης προέλευσης, με την εμπορική επωνυμία "Double Phoenix Brand, Guangdong", σε συσκευασίες των 500gr, με αριθμό παρτίδας 080914 ART NR 7415 και ημερομηνία λήξης 30.09.2010. Σύμφωνα με τις Ολλανδικές αρχές διακινήθηκε από την Ολλανδική επιχείρηση "Asia Express Food" στις ελληνικές εταιρείες "Gusto AB Oriente Ltd" (Πέτρας 5, Κολωνός), "Papa Africa Ltd" (Δωδώνης 77-79, Κολωνός) και "Παναγιώτης Δ. Σαρρής- International Market" (Σαχτούρη 5, Πειραιάς).

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων προϊόντων από τις ανωτέρω επιχειρήσεις και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, η απεικόνιση του οποίου φαίνεται παρακάτω, να μην το καταναλώσουν."


εικόνα 1


εικόνα 2

λέξεις κλειδιά: ρύζι vermicelli, ρυζομακάρονο, ρυζομακαρονο, γενετικά τροποποιημένο, γενετικα τροποποιημενο, ΕΦΕΤ, Ε.Φ.Ε.Τ. , Double Phoenix Brand Guangdong, μεταλλαγμένα, μεταλλαγμενα, noodle, noodles

Δεν υπάρχουν σχόλια: