Νοθευμένα σκευάσματα διατροφής

Δελτίο τύπου ΕΟΦ, 29/04/2010

"Herbal Diet Natural και Po Chai Pills

Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι σύμφωνα με ενημέρωση των Αρμόδιων Αρχών της Σιγκαπούρης και του Καναδά, διακινούνται μέσω διαδικτύου προϊόντα προέλευσης Hong Kong και Κίνας, που παρουσιάζονται ως παραδοσιακά ή προϊόντα φυτικής διατροφής και είναι νοθευμένα, μεταξύ άλλων, με τη δραστική ουσία σιβουτραμίνη * ή/και παράγωγα αυτής, η οποία αποσύρθηκε πρόσφατα από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας.

Τα προϊόντα αυτά φέρουν τις εμπορικές ονομασίες Herbal Diet Natural και Po Chai Pills και δεν είναι γνωστοποιημένα στον ΕΟΦ.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνεται και πάλι ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ"


*Το σχόλιο της διαιτολόγου


σιβουτραμίνη (sibutramine) : φαρμακευτική ουσία, που περιέχεται σε φάρμακα για την απώλεια βάρους όπως το Reductil, το Reduxade και το Zelium. Πρόσφατα αποσύρθηκε από την κυκλοφορία καθώς υπάρχουν ενδείξεις για αυξημένο κίνδυνο σοβαρών, μη θανατηφόρων καρδιαγγειακών συμβαμάτων, όπως αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή.

Ακόμα σύμφωνα με τις διαθέσιμες μελέτες φαίνεται ότι η απώλεια σωματικού βάρους με τη sibutramine είναι μέτρια και συχνά δεν διατηρείται μετά την διακοπή της αγωγής.

Διαβάστε περισσότερα σε προηγούμενη ανάρτηση :
Επικίνδυνα τα Reductil, Reduxade και Zelium ?

λέξεις κλειδιά: σιβουτραμίνη, σιβουτραμινη, sibutramine, Herbal Diet Natural, Po Chai Pills, προϊόντα φυτικής διατροφής, ΕΟΦ, συμπληρώματα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Προϊόντα-απάτη: πως τα να ξεχωρίσεις

Ακμή και διατροφή