Ανάκληση γρανίτας ALASKA BOY

 Δελτίο τύπου ΕΦΕΤ 23/8/2010

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., κατόπιν διερεύνησης σήματος του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές και ύστερα από σχετικούς ελέγχους, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος τύπου γρανίτα, το οποίο ενδέχεται να είναι επιμολυσμένο με τον μύκητα Paecilomyces variotii.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ALASKA BOY Long Stick», σε συσκευασία των 40 ml, το οποίο παρασκευάζεται από την ολλανδική επιχείρηση «Dedert Paktoe B.V.». και διακινείται από την εταιρεία «ΠΗΓΑΣΟΣ Α.Ε.» (Λ. Δεκελείας 123, Μενίδι).

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε, για προληπτικούς λόγους, την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του συγκεκριμένου προϊόντος, ανεξαρτήτως παρτίδας παραγωγής *, από την ανωτέρω επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, η απεικόνιση του οποίου φαίνεται παρακάτω, να μην το καταναλώσουν.
 * 25/08/2010
Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου της 23.08.2010, του σχετικού με την προληπτική ανάκληση προϊόντος τύπου γρανίτα, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι, μετά από επιπλέον ενημέρωση των Ολλανδικών Αρχών, το προϊόν που είναι επιμολυσμένο με το μύκητα Paecilomyces variotii είναι το «ALASKA BOY Long Stick», με αριθμούς παρτίδας L193, L194, L195, L196, L197, L198, L199, L200 και L201 και με ημερομηνία παραγωγής μετά τις 12.07.2010. Οι έλεγχοι συνεχίζονται.


 Σχετικοί σύνδεσμοι
ΕΦΕΤ
Paecilomyces spp  -  DoctorFungus.org


Λέξεις κλειδιά:ΕΦΕΤ, ανάκληση, γρανίτα, γρανιτα, Paecilomyces variotii

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Σίδηρος

Φώσφορος