Ποιά τρόφιμα ανακλήθηκαν από τον ΕΦΕΤ το μήνα Ιούλιο

Το μήνα που πέρασε, δηλ τον Ιούλιο, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων-ΕΦΕΤ, ανακοίνωσε την ανάκληση 2 προϊόντων διατροφής:
  1. το ποτό με φρούτα με την εμπορική επωνυμία "Power Genius/Refresh - Ποτό από φρούτα", το οποίο διακινείται στην ελληνική αγορά από την επιχείρηση "ΕΒΓΑ ΑΒΕΕ". Το συγκεκριμένο προϊόν περιέχει και εκχύλισμα Ginkgo Biloba (προερχόμενο από το φυτό Ginkgo Biloba), το οποίο θεωρείται νέο τρόφιμο και δεν έχει εγκριθεί η χρήση του ως συστατικού τροφίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αδειοδότηση χρήσης πρέπει να δρομολογηθεί από την ενδιαφερόμενη εταιρεία, μέσω των διαδικασιών του Κανονισμού 258/97/ΕΚ για τα νέα τρόφιμα.
  2. γεμιστά ζυμαρικά της εταιρείας MISKO , όπως τορτελίνια, ραβιόλια κ.α μετά από τη διαπίστωση ανάπτυξης ευρωτίασης σε παρτίδα γεμιστών ζυμαρικών.
Επιπλέον πρέπει να αναφερθεί η απόσυρση σκεύους μαγειρικής που θεωρήθηκε επισφαλές για τη δημόσια υγεία καθώς παρατηρήθηκε οτι υπήρξε μετανάστευση φορμαλδεΰδης, πάνω από το όριο.

Πρόκειται για κουτάλες από λευκή μελαμίνη, με την εμπορική επωνυμία "Μελαμίνης κουτάλες 27cm, 4 σχέδια", και με αριθμό παρτίδας 62773, που διακινήθηκαν από την εταιρεία "Masteretail A.E.", μέσω των καταστημάτων της "EURO 1 SHOP".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Προϊόντα-απάτη: πως τα να ξεχωρίσεις

Ακμή και διατροφή