Ποιά τρόφιμα ανακλήθηκαν από τον ΕΦΕΤ τον Αύγουστο

Κατά τη διάρκεια του μήνα Αυγούστου ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) ανακοίνωσε την ανάκληση των κάτωθι προϊόντων:
  1. ζαχαρωμένες νιφάδες καλαμποκιού (δημητριακά για πρωινό) με την εμπορική ονομασία "1 Frosted Flakes", που εισάγεται και συσκευάζεται από την εταιρία "ΙΝΤΡΟΦΕΞ Ε.Π.Ε.". Το ανωτέρω προϊόν έχει ημερομηνία λήξης 03-2009 και αριθμό παρτίδας 0208Α10.
  2. αραβοσιτέλαιο, με την εμπορική επωνυμία "Αραβοσιτέλαιο ΕΒΙΟΛ" το οποίο συσκευάζεται από την εταιρία "Παππά Μ. - Γ. Βερούσης & ΣΙΑ Ε.Ε.". Το ανωτέρω προϊόν διακινείται σε συσκευασίες του 1lt, με αριθμό παρτίδας Lot 127 και ημερομηνία λήξης 12/2009.
Παράλληλα επέβαλλε πρόστιμα συνολικής αξίας 88.500 ευρώ σε δεκάδες επιχειρήσεις γιατί ,μετά από ελέγχους του ΕΦΕΤ, βρέθηκαν να κατέχουν τρόφιμα μη κανονικά, νοθευμένα, μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση ή μη συμμορφούμενα στις προδιαγραφές καταλληλότητας και κανονικότητας.

Για να δείτε αναλυτικά τα πρόστιμα και τις επιχειρήσεις μπείτε στον ιστοχώρο του ΕΦΕΤ και διαβάστε τα δελτία τύπου της 20-8 και 29-08.

Ακόμα αναίρεσε την ανάκληση του προϊόντος "Power- Genius/ Refresh - Ποτό από φρούτα", καθώς από 31.07.2008 δεν εμπίπτει στις διατάξεις του Κανονισμού 258/97/ΕΚ για τα νέα τρόφιμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Προϊόντα-απάτη: πως τα να ξεχωρίσεις

Ακμή και διατροφή