Σύνοδος Κορυφής του ΟΗΕ για τη Διατροφή

Από χτες, Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009, ξεκίνησαν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής για τη Διατροφή (Food Security for All) στη Μαδρίτη. Η σύνοδος διοργανώνεται από τον ΟΗΕ και την ισπανική κυβέρνηση. Έχει διάρκεια 3 ημερών.

Ο σκοπός της Συνόδου είναι να ληφθούν μέτρα κατά της πείνας και του υποσιτισμού. Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Γεωργίας και Τροφίμων (FAO) ,το έτος 2008, ο αριθμός των ατόμων που υποσιτίζονται έφτασε τα 963 εκατομμύρια- 40 εκατομμύρια περισσότερο από το 2007. Ένα από τα αίτια της αύξησης θεωρείται η αύξηση των τιμών στα τρόφιμα το έτος 2008. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι τιμές έχουν αρχίσει να πέφτουν, η διατροφική κρίση παραμένει.

Από το δελτίο τύπου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (26/01/09) μαθαίνουμε ότι εκπρόσωποι του Ελληνικού Τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Ελληνικής Κυβέρνησης, που θα παραστούν στη Σύνοδο Κορυφής της Μαδρίτης, και τους παρουσίασαν τις θέσεις των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για την καταπολέμηση του παιδικού υποσιτισμού.

Συγκεκριμένα οι ΓΧΣ ζήτησαν "την ανάγκη δέσμευσης από την πλευρά της Ελληνικής Κυβέρνησης για τη στήριξη των θέσεων της οργάνωσης όσον αφορά στο θέμα του υποσιτισμού και την προσπάθεια προώθησης σε διεθνές επίπεδο συγκεκριμένων στρατηγικών για την καταπολέμηση του υποσιτισμού, μεγαλύτερη χρηματοδότηση και διεθνή δέσμευση για την αντιμετώπιση του προβλήματος."

λέξεις κλειδιά: υποσιτισμός, υποσιτισμος, Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας, ΟΗΕ, Σύνοδος Κορυφής, ΓΧΣ, FAO

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Προϊόντα-απάτη: πως τα να ξεχωρίσεις

Ακμή και διατροφή