Δωρεάν φρούτα και λαχανικά στους μαθητές

Ένα πρόγραμμα δωρεάν διανομής φρούτων και λαχανικών στους μαθητές της χώρας μας ξεκινά από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το χθεσινό δελτίο τύπου (18/06/2009) του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πρόκειται για ένα τριετές πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το 59% του προγράμματος χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το πρόγραμμα έχει τρεις στόχους :
  • την προώθηση και υιοθέτηση σωστών διατροφικών συνηθειών από την παιδική ηλικία
  • την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας
  • και την ενίσχυση των εθνικών μας προϊόντων, που αποτελούν πρότυπα ποιοτικής διατροφής
Η αλήθεια είναι ότι η παιδική παχυσαρκία στη χώρα μας έχει γίνει σύνηθες φαινόμενο, καθώς περίπου 4 στα 10 παιδιά είναι παχύσαρκα. Αυτό είναι κυρίως αποτέλεσμα της κακής διατροφής και της έλλεψης φυσικής δραστηριότητας.

Σίγουρα το πρόγραμμα αυτό θα είναι μία θετικό βήμα προς τη λύση του προβλήματος. Αξίζει όμως να αναφερθεί ότι στα κυλικεία των σχολείων οι μαθητές μπορούν να βρουν πληθώρα ανθυγιεινών σνακς όπως πατατάκια, γλυκά, κ.α. .

Τα ανθυιγεινά αυτά σνακς συνήθως προτιμούνται από τους μαθητές ακόμα κι όταν υπάρχουν διαθέσιμα άλλα, περισσότερο υγεινά τρόφιμα χπ χυμός, κουλούρι Θεσσαλονίκης κλπ.

Οπότε ίσως θα ήταν καλό, παράλληλα με το νέο προγραμμα, να εφαρμοστεί η νομοθεσία*, που υπάρχει από το 2006, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η πώληση τέτοιων ανθυγιεινών σνακ στα κυλικεία των σχολείων.

*ΦΕΚ 1183/31.08.2006


Σχετικές συνδεσεις:
Διατροφή των παιδικών και σχολικά κυλικεία
Διατροφή των παιδιών και σχολικά κυλικεία 2


λέξεις κλειδιά:πρόγραμμα διανομής φρούτων λαχανικών μαθητές, παιδική παχυσαρκία,παιδικη παχυσαρκια, κυλικείο, κυλικειο, κυλικεία, κυλικεια, δωρεάν φρούτα λαχανικά

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Poli endiaferousa protovoulia sympraksis anamesa sta dyo ypourgeia!
Ο χρήστης Ευαγγελία Βλασσοπούλου είπε…
Σε ευχαριστούμε πολύ για τα υπέροχα άρθρα σου. Ένα βραβείο σε περιμένει
http://all-aboutarts-gr.blogspot.com/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Προϊόντα-απάτη: πως τα να ξεχωρίσεις

Ακμή και διατροφή