Παίξε και βοήθησε κάποιον που πεινά

Help end world hunger

Μπορεί ένα παιχνίδι να ακονίσει το μυαλό μας και παράλληλα να δώσει τροφή σε συνανθρώπους μας που λιμοκτονούν;

Αυτό το παιχνίδι μπορεί! Πρόκειται για το FreeRice.

Ένα παιχνίδι που "ξεσκονίζει" τις γνώσεις μας στα αγγλικά. Οι κανόνες του είναι απλοί: επιλέγετε ανάμεσα σε τέσσερις αγγλικές λέξεις τη συνώνυμη της δοσμένης λέξης(στα αγγλικά). Για κάθε σωστή απάντηση οι χορηγοί της σελίδας δωρίζουν 20 σπόρους ρυζιού. Δηλαδή 5 σωστές απαντήσεις 100 σπόροι, 50 σωστές 1000 σπόροι.

Μπορεί να μας φαίνεται λίγο αλλά αν αναλογιστούμε πόσα άτομα μπορούν να κάνουν χρήση του παιχνιδιού ημερησίως είναι φανερό ότι η συνολική ποσότητα που εξασφαλίζεται είναι σημαντική. Συνολικά τα 2 χρόνια που λειτουργεί το FreeRice έχει συγκεντρώσει πάνω από 43 δις σπόρους ρυζιού!

Μερικές περιοχές όπου το FreeRice μοίρασε ρύζι σε παιδιά, θηλάζουσες και πρόσφυγες και άλλα άτομα σε ανάγκη: Καμπότζη, Μπαγκλαντές, Ουγκάντα, Νεπάλ, Μιανμάρ και αλλού.

Πρόσφατα το παιχνίδι εμπλουτίστηκε με μερικά ακόμα θέματα (subjects) για να καλύπτει κι άλλα ενδιαφέροντα.

Έτσι, εκτός από αγγλικά, υπάρχουν λέξεις στα γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά, γερμανικά. Ακόμα μπορείτε να τεστάρετε τις γνώσεις σας σε αγγλική γραμματική και σύνταξη.

Όσοι ενδιαφέρονται για τη χημεία, έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν πόσο καλά ξέρουν τις ονομασίες και τις συντομεύσεις του πίνακα των περιοδικών στοιχείων. Τέλος υπάρχει και τομέας μαθηματικών(πρόκειται για απλούς πολλαπλασιασμούς-προπαίδεια- συνεπώς μπορεί ο καθένας να δοκιμάσει και να κάνει τη συνεισφορά του στον κόσμο).

Μόνιμο σύνδεσμο προς το FreeRice θα βρείτε στο αριστερό κάτω μέρος της σελίδας (εικόνα).

Μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Προϊόντα-απάτη: πως τα να ξεχωρίσεις

Ακμή και διατροφή