Ποιά τρόφιμα ανακλήθηκαν από τον ΕΦΕΤ το μήνα Νοέμβριο

Το μήνα που μας πέρασε ο ΕΦΕΤ εξέδωσε τρία δελτία τύπου, με τα οποία ενημέρωσε για την ανάκληση 3 προϊόντων:

ΚΟΡΕ SANOLA Ηλιέλαιο ( ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 23.09.2009), κουζινικές λαβίδες (βλέπε εικόνα) και ρόφημα ΗΕΜΟ (με ημερομηνία λήξης 06/2010).

Παρακάτω βλέπουμε τα δελτία τύπου αναλυτικά:
  • Δελτίο τύπου 6-11-2008

"Ο Ε.Φ.Ε.Τ. συνεχίζοντας τους προληπτικούς ελέγχους αναφορικά με την ασφάλεια των διακινουμένων ηλιελαίων, όπως είχε διαβεβαιώσει τους καταναλωτές, διαπίστωσε την ύπαρξη παραφινελαίου σε ηλιέλαια .

Πρόκειται για προϊόν, με την εμπορική επωνυμία «ΚΟΡΕ SANOLA Ηλιέλαιο», σε συσκευασίες του 1lt, με αριθμό παρτίδας LA220408 1 01 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 23.09.2009. Ως παραγωγός εταιρεία αναφέρεται η «ΚΟΡΕ Α.Ε.» (Αιγαία 64, θέση Κόντι, Κορωπί), ενώ διακινήθηκε από υποκατάστημα της επιχείρησης «ΑΦΟΙ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΙ ΑΕΒΕ» .
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από τις επιχειρήσεις την άμεση ανάκληση / απόσυρση του προϊόντος, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι και προς τις δύο επιχειρήσεις.

Καλούνται όσοι καταναλωτές έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.[...] ."
  • Δελτίο τύπου 13-11-2008

" Ο Ε.Φ.Ε.Τ., μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ενημερώθηκε για τη διακίνηση κουζινικών σκευών από μέταλλο και πλαστικό , στα οποία παρατηρήθηκε μετανάστευση πρωτοταγών αρωματικών αμινών.

Δεν υπάρχουν άμεσες συνέπειες για τη δημόσια υγεία.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για κουζινικές λαβίδες με πλαστική άκρη , που χρησιμοποιούνται σε σχάρες ή ψησταριές (επισυναπτόμενη φωτογραφία), Κινέζικης προέλευσης, που διακινήθηκαν το 2007 από τη Γερμανική επιχείρηση «Famos - Westmark GmbH» σε δύο ελληνικές εταιρείες :

α) «ΑΦΟΙ ΚΙΟΥΡΤΖΟΓΛΟΥ» (Θεσσαλονίκης 100, Μοσχάτο) : 85 τεμάχια, με ονομασία πώλησης «Λαβίδα 1518 κουκουνάρα 335ΜΜ».

β) «Κ. Π. ΚΙΟΥΡΤΖΟΓΛΟΥ» (Ευρυπίδου 47, Αθήνα) : 40 τεμάχια, με ονομασία πώλησης «Λαβίδα κουκουνάρα με ασφάλεια 335ΜΜ».

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από τις δύο επιχειρήσεις και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν, να μην το χρησιμοποιούν."
  • Δελτίο τύπου 24-11-2008

"Ο Ε.Φ.Ε.Τ. σήμερα, 24/11/2008 ενημερώθηκε από την εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε., Λ. Κηφισού 128-130 Αθήνα, ότι μετά από παράπονο καταναλωτή για ύπαρξη θραυσμάτων γυαλιού σε συσκευασία ροφήματος ΗΕΜΟ προέβει σε προληπτική ανάκληση του εν λόγω προϊόντος ΗΕΜΟ με κωδικό παρτίδας L8F10 και με ημερομηνία λήξης 06/2010 .

Ήδη κλιμάκιο του ΕΦΕΤ διενεργεί έλεγχο στην εν λόγω εταιρεία. Καλούνται όσοι καταναλωτές έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν."


λέξεις κλειδιά: ΕΦΕΤ, ανακλήσεις προϊόντων, HEMO, ΗΕΜΟ, ηλιέλαιο, ηλιελαιο, παραφινέλαιο

ΥΓ. Η 1η Δεκεμβρίου είναι αφιερωμένη στον αγώνα κατά του AIDS.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Προϊόντα-απάτη: πως τα να ξεχωρίσεις

Ακμή και διατροφή