Σκέψου Διατροφή


Ένα νέο πρόγραμμα ενημέρωσης για τη διατροφή πραγματοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα, με τον τίτλο "Σκέψου Διατροφή".

Σε συνεργασία με τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, οι ειδικοί επιστήμονες του ΙΔΜΕ (Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών) έχουν ήδη μιλήσει  σε 7 πόλεις της Β. Ελλάδας και έχουν ενημερώσει 1900 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί για τους επόμενους  3 μήνες.


Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών και Ερευνών.

Δελτίο τύπου

Σας γνωρίζουμε ότι ολοκληρώθηκε ο πρώτος μήνας εκπαιδεύσεων του ΙΔΜΕ στα πλαίσια του προγράμματος ' Σκέψου Διατροφή ' , πρόγραμμα το οποίο υλοποιείτε από την Νομαρχία Θεσσαλονίκης , σε συνεργασία με τον πολυχώρο του Μύλου όπου και φιλοξενείτε το πρόγραμμα Leonardo Da Vinci .

Κατά τον πρώτο μήνα των εκπαιδεύσεων τα θέματα που συζητήθηκαν είναι :

1. Σχολείο και διατροφή
2. Σχολικά κυλικεία και διατροφή
3. Διαιτητικές συνήθειες στην πρόληψη παχυσαρκίας
4. Σχέση καρδιαγγειακών παθήσεων και διατροφή
5. Παλιές και νέες διατροφικές συνήθειες
6. Κοινωνικά και οικογενειακά διατροφικά πρότυπα

Συμμετείχαν σχολεία από τις παρακάτω πόλεις :

1. Θεσσαλονίκης ( Εύοσμος , Νεάπολη , Χαλάστρα κλπ )
2. Βόλος
3. Κομοτηνή
4. Μακρυχώρι Πιερίας
5. Λευκάδα
6. Κιλκίς
7. Σέρρες

και ενημερώθηκαν στο σύνολο 1900 άτομα παιδιά δημοτικού , γυμνασίου , λυκείου.
Οι επιστήμονες και μέλη του ΙΔΜΕ που εκπαίδευσαν τους μαθητές ήταν :

1. Νταλάπα Δάφνη
2. Γούτα Κική
3. Καρακασίδου Γιώτα
4. Τόπης Θανάσης
5. Μπάμπου Σοφία
6. Καρβουνίδου Μαρία
7. Μίσιου Μπέτη
8. Δαγδαλανίδου Ιλόνα
9. Κατσογριδάκη Γεωργία
10. Παρλαπάνη Ελισάβετ

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί για τους επόμενους τρεις μήνες.

λέξεις κλειδιά: Σκέψου διατροφή, ΙΔΜΕ , Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών, Θεσσαλονίκη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Προϊόντα-απάτη: πως τα να ξεχωρίσεις

Ακμή και διατροφή