Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη και Κάρτα προνομίων για διαβητικούς



Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μία χρόνια παθολογική κατάσταση, που χαρακτηρίζεται από την την πλήρη έλλειψη ή την παραγωγή ανεπαρκούς ποσότητας ινσουλίνης, με αποτέλεσμα την εμφάνιση σοβαρών επιπλοκών όπως τύλφωση, νεφρική ανεπάρκεια, καρδιοπάθειες, νέκρωση άκρων, ακόμα και το θάνατο.

Εκτιμάται ότι παγκοσμίως 486 εκατομμύρια άτομα πάσχουν από κάποια μορφή διαβήτη (δεδομένα από Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) ενώ τα στοιχεία για την Ελλάδα δείχνουν ότι περίπου 900.000 άτομα, δηλαδή 8% του συνολικού πληθυσμού, είναι πάσχοντες.

Το 1991 η Διεθνής Ομοσπονδία Διαβήτη θεσμοθέτησε  την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, στις 14 Νοεμβρίου, ενώ το 2007 η Ημέρα αναγνωρίστηκε και επίσημα από τα Ηνωμένα Έθνη.

Φέτος στη χώρα μας, η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, εκτός από ευκαιρία να ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, είναι και ορόσημο έναρξης μίας δράσης που ενδέχεται να βοηθήσει σημαντικά τα διαβητικά άτομα στην καθημερινότητά τους: την Κάρτα προνομίων, μία εκπτωτική κάρτα, για ποικίλα καταναλωτικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Πρόκεται για μία πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας για το Διαβήτη (ΕΛ.Ο.ΔΙ). Η κάρτα προνομίων αφορά όλα τα άτομα με διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2 πανελλαδικά, ενήλικες και παιδιά. Για να γίνει κάποιος συνδρομητής χρειάζεται να συμπληρώσει την αίτηση και να προσκομίσει ένα δικαιολογητικό ότι είναι πάσχον πχ ιατρικό βιβλιάριο, ενώ υπάρχει μία συμβολική ετήσια συνδρομή των 3 €.

Περισσότερες πληροφορίες για την Κάρτα προνομίων μπορείτε να διαβάσετε εδώ ή στο τηλέφωνο 801 500 3535 (αστική χρέωση).

Σχετικοί σύνδεσμοι

Κάρτα προνομίων
ΕΛΟΔΙ  Ελληνική Ομοσπονδία Διαβήτη
Λίγα λόγια για το διαβήτη...
Η διατροφή στο διαβήτη


λέξεις κλειδιά: διαβήτης, διαβητης, διαβητικός, διαβητικος, κάρτα προνομίων, καρτα προνομιων, κάρτα διαβήτη, κάρτα διαβητικών, διαβητικούς, εκπτωτική κάρτα, diavitis, diavitikos, diavitiki karta, παγκόσμια ημέρα διαβήτη 2011,

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Προϊόντα-απάτη: πως τα να ξεχωρίσεις

Ακμή και διατροφή