Παγκόσμιες Ημέρες & Διατροφή

Κατά τη διάρκεια του έτους έχουν θεσμοθετηθεί αρκετές παγκόσμιες ημέρες ώστε να ενημερωνόμαστε και να ευαισθητοποιούμαστε για διάφορα σημαντικά θέματα.

Παρακάτω βλέπουμε μερικές παγκόσμιες ημέρες που σχετίζονται με τη διατροφή καθώς και νοσημάτων που σχετίζονται με αυτή:

Παγκόσμιες Ημέρες

20 Μαρτίου

Ημέρα αποχής από το Κρέας

22 Μαρτίου

Ημέρα Νερού

06 Μαΐου

Ημέρα κατά τη Δίαιτας

10 Μαΐου

Ημέρα ευαισθητοποίησης για τη Δυσκοιλιότητα

17 Μαΐου

Ημέρα κατά της Υπέρτασης

10 Οκτωβρίου 2008

Ημέρα Αυγού

16 Οκτωβρίου

Ημέρα Διατροφής

16 Οκτωβρίου

Ημέρα Άρτου

20 Οκτωβρίου

Ημέρα Κατά της Οστεοπόρωσης

25 Οκτωβρίου

Ημέρα Ζυμαρικών

01 Νοεμβρίου

Ημέρα Χορτοφαγίας

14 Νοεμβρίου

Ημέρα Διαβήτη


Όπως παρατηρούμε κάποιες ημέρες είναι πιο γνωστές, ενώ άλλες λιγότερο. Σε κάποιες περιπτώσεις η ύπαρξη τους οφείλονται σε πρωτοβουλία Οργανισμών πχ Οργανισμός Γεωργίας και Τροφίμων (Ημέρα Διατροφής), Unesco (Ημέρα Νερού) ή σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες πχ Ημέρα Άρτου, Ημέρα Αυγού κλπ.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία να σκεφτούμε λίγο τις διατροφικές μας συνήθειες και να αναθεωρήσουμε όπου χρειάζεται.

Υγ. Η εβδομάδα που διανύουμε είναι αφιερωμένη στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θα σου κάνω μία ερώτηση καλόπιστα μιας και είσαι νέος άνθρωπος και έχεις διάθεση να έρθεις σε επαφή με τον κόσμο. Έγώ είμαι χημικός και τη διατροφή της οικογένειας την καθορίζω από την πιθανότητα τα προϊόντα που καταναλώνω να περιέχουν ανεπιθύμητες χημικές ουσίες, π.χ. φυτοφάρμακα, αντιβιοτικά, ορμόνες, χημικά πρόσθετα, κλπ. Έτσι καταναλώνω κατά αρχάς βιολογικά προϊόντα (κάποια παράγω μόνη μου) και στη συνέχεια όσο γίνεται ανεπεξέργαστα (όχι μαργαρίνη, αλλαντικά, λάϊτ προϊόντα στο ψυγείο μου). Εσείς οι διατροφολόγοι γιατί βγάζετε τον παράγοντα αγνότητας των προϊόντων από την εξίσωση και βλέπετε μόνο λίπη, πρωτεϊνες, υδατάνθρακες, κλπ; Έτσι συμβουλεύετε αλλαντικά γαλοπούλας, μαργαρίνες, λάίτ προϊόντα, κλπ που είναι βιομηχανικά προϊόντα άκρως επεξεργασμένα και επιβαρυμένα σε χημικά. Σε ευχαριστώ.
Ο χρήστης ioanna είπε…
Η απάντηση μου στο σχόλιο σας εμφανίζεται στην επόμενη ανάρτηση

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Προϊόντα-απάτη: πως τα να ξεχωρίσεις

Ακμή και διατροφή