Νοθευμένα συμπληρώματα διατροφής

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ενημερώνει το καταναλωτικό ότι διακινούνται στην αγορά νοθευμένα συμπληρώματα διατροφής, τα οποία προωθούνται για την απώλεια βάρους, αντιγηραντικά, ενίσχυση της σεξουαλικής δραστηριότητας και άλλα.

Πρόκειται για το προίόν ROCK HARD WEEKEND καθώς και για μία σειρά προϊόντων με Acai Berry, Τα συμπληρώματα αυτά είναι νοθευμένα με τις ουσίες sulfoaidenafil και sildenafil αντίστοιχα. Πρόκειται για φαρμακευτικές ουσίες που που προορίζονται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας. Μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες εάν ληφθούν ανεξέλεγκτα, χωρίς να έχουν συνταγογραφηθεί από γιατρό.

Τα εμπορικά ονόματα των νοθευμένων προϊόντων με Acai Berry είναι:
Anti-Aging Acai Berry, Guarana Blast, Brazillian Pure, Anti-aging Vital Rez V, Weight Loss Vital Acai, Dietary Supplement Acai Powder blast και Muscle Mass

Τα ανωτέρω προϊόντα φαίνεται ότι διακινούνται στη χώρα μας μέσω διαδικτύου.

Όσοι έχουν στην κατοχή τους κάποιο από τα προϊόντα να μην τα καταναλώσουν κια να ενημερώσουν τον ΕΟΦ.

Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι είναι καλό να μην κάνουμε χρήση συμπληρωμάτων διατροφής εάν δεν έχουμε τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού ή του διαιτολόγου που μας παρακολουθεί.

Ακόμα περισσότερο εάν τα συμπληρώματα αυτά προέρχονται από μη αξιόπιστες πηγές, όπως το διαδικτυο, καθότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην έχουν υποστεί τους απαραίτητους ελέγχους.


Σχετικοί σύνδεσμοι:

Δελτίο τύπου ΕΟΦ : Acai Berry
Δελτίο τύπου ΕΟΦ : Rock Hard Weekend

λέξεις κλειδιά: ΕΟΦ, συμπλήρωμα διατροφής, συμπληρωμα διατροφης, συμπληρώματα διατροφής, συμπληρωματα διατροφης, simpliromata diatrofis

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Προϊόντα-απάτη: πως τα να ξεχωρίσεις

Ακμή και διατροφή