Εκδηλώσεις στην Κόρινθο για τη διατροφή των παιδιών


Από το 2008 έχει  ξεκινήσει η δράση του προγράμματος πρόληψης της παιδικής παχυσαρκίας ΠΑΙΔΕIΑΤΡΟΦΗ, υπό της αιγίδα του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στόχος του προγράμματος είναι η  εκπαίδευση της οικογένειας στον υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο διατροφής ώστε να μειωθούν τα ποσοστά  της παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα, που δεν είναι καθόλου χαμηλά.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται πιλοτικά σε 12 πόλεις, ανάμεσά τους και η Κόρινθος. Έτσι, φέτος για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθούν σχετικές εκδηλώσεις στην πόλη μας. Ακολουθεί το δελτίο τύπου του δήμου, με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.


Δελτίο τύπου Δήμου Κορινθίων, 19/06/2010

"Στα πλαίσια του προγράμματος πρόληψης της παιδικής παχυσαρκίας  «ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by EPODE» ο Δήμος Κορινθίων διοργανώνει πιλοτικά διαδραστικές εκδηλώσεις με θέμα το «Πρωινό: Το μυστικό μου όπλο » με βασικό στόχο την προώθηση της καθιέρωσης μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφικής συνήθειας, του πρωινού που είναι απαραίτητο για όλες τις ηλικίες, σε συνεργασία με τον 1ο 2ο 3ο και 4ο παιδικό σταθμό του Δήμου.

Το πρόγραμμα θα συμπεριλαμβάνεται στα πλαίσια των καλοκαιρινών εορτών των παιδικών σταθμών και θα αποτελείται από:
διαδραστικό θεατρικό δρώμενο με θέμα την υγιεινή διατροφή με τη συμμετοχή των ίδιων των παιδιών και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ενημέρωση από ειδικό για την αναγκαιότητα και την σύνθεση ενός υγιεινού πρωινού ενώ τέλος θα έχουν την δυνατότητα γονείς και παιδιά να δημιουργήσουν ένα δίσκο υγιεινού πρωινού – προσφορά του Δήμου και να το απολαύσουν όλοι μαζί .

Οι ανωτέρω εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν:
  • Την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010 και ώρα 09:00 το πρωί, στον 3ο Παιδικό Σταθμό του Δήμου Κορινθίων (Αρχ. Μακαρίου 24)
  • Την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010 και ώρα 10:00 το πρωί, στον 2ο Παιδικό Σταθμό του Δήμου Κορινθίων (Καισαρείας –Καλλιθέα)
  • Την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010 και ώρα 10:00 το πρωί, στον 4ο Παιδικό Σταθμό του Δήμου Κορινθίων (Πυλαρινού & Αποστόλου Παύλου)
  • Την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010 και ώρα 10:00 το πρωί, στον 1ο Παιδικό Σταθμό του Δήμου Κορινθίων (Λουτρακίου 8-Συνοικισμός) 
Το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο να αλλάξει τον τρόπο ζωής των δημοτών μας με ήπιο τρόπο μέσα από την προώθηση της ισορροπημένης διατροφής και της φυσικής δραστηριότητας. Οι ανωτέρω δράσεις είναι μόνο η αρχή από μια σειρά πρωτότυπων και διαδραστικών δράσεων, που ο Δήμος μας σχεδιάζει και μέσα από αυτές επιχειρεί να προσεγγίσει τους δημότες ώστε να τους βοηθήσουν να κατανοήσουν το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας και να το καταπολεμήσουν."

Σχετικοί σύνδεσμοι
Δήμος Κορινθίων
12+1 συμβουλές για τη διατροφή των παιδιών προσχολικής ηλικίας
Ανησυχητική η έκθεση του ΟΟΣΑ για την παχυσαρκία στην Ελλάδα

λέξεις κλειδιά: παιδική διατροφή, διατροφή των παιδιών, παιδική παχυσαρκία, παιδικη παχθσαρκια, παιδικη παχυσαρκια, ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ, παιδειατροφη, Κόρινθος, Κορινθος, paidiki diatrofi, paidiki paxysarkia

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Προϊόντα-απάτη: πως τα να ξεχωρίσεις

Ακμή και διατροφή