Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός σε επτά πόλεις της Ελλάδας

Η αγάπη και το ενδιαφέρον απλών μητέρων για τον μητρικό θηλασμό ήταν η σπίθα για την οργάνωση του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού 2010

Επειδή το μητρικό γάλα είναι ό,τι καλύτερο για τα παιδιά αλλά για αρκετούς λόγους ο μητρικός θηλασμός έχει μειωθεί στη χώρα μας απλές μητέρες διοργανώνουν, με αφορμή την Εβδομάδα Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου), εκδήλωση ταυτόχρονου και δημόσιου θηλασμού. Στόχος είναι να περάσει το μήνυμα ότι όλες οι γυναίκες πρέπει να θηλάσουν και παράλληλα ότι ο θηλασμός δεν αποτελεί ταμπού.

Οι μητέρες λοιπόν καλούνται να θηλάσουν τα μωρά τους ταυτόχρονα με πολλές άλλες μητέρες στην Ελλάδα, που πρόκειται να συγκεντρωθούν το προσεχές Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010, και ώρα 13:00 σε προκαθορισμένα σημεία της χώρας.

Τα σημεία στα οποία θα συγκεντρωθούν οι μητέρες στην Ελλάδα είναι:
  • Αθήνα: Στο Σύνταγμα, στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
  • Θεσσαλονίκη: Στον Λευκό Πύργο
  • Πάτρα: Στην Πλατεία Όλγας
  • Βόλος: Στην Πλατεία Ελευθερίας
  • Ηράκλειο Κρήτης: Στην Πλατεία Ελευθερίας, στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
  • Σύρος: Στην Πλατεία Μιαούλη
  • Κόρινθος: Στα Περιβολάκια
Η εκδήλωση έχει την ευγενική υποστήριξη  του mitrikosthilamos.com *


Παρακάτω ακολουθεί το δελτίο τύπου:

"Ελάτε να θηλάσουμε όλες μαζί !!!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 1-7 Νοεμβρίου 2010

Ο μητρικός θηλασμός είναι ο μοναδικός τρόπος για να εξασφαλίσουμε πως τα παιδιά έχουν τη σωστή διατροφή ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή αρχή στη ζωή τους. Δυστυχώς όμως στην εποχή μας ο θηλασμός έχει υπονομευθεί. Ο θηλασμός είναι στην πραγματικότητα τέχνη και όχι επιστήμη. Και η τέχνη αυτή φαίνεται ότι χάθηκε στο διάβα του χρόνου.

Ενώ είναι γνωστό ότι ο θηλασμός είναι ό,τι καλύτερο, οι κοινωνικές δομές (αντιλήψεις, γυναικεία εργασία, μαιευτήρια, κ.λπ.) δεν ευνοούν αυτήν την επιλογή. Η τέχνη χάθηκε, κι ενώ ο θηλασμός αποτελεί φυσική διαδικασία, απαιτεί πλέον εκπαίδευση και ενθάρρυνση γιατί στην πρώτη δυσκολία είναι εύκολο να χορηγηθεί ένα υποκατάστατο του μητρικού γάλακτος σε σκόνη.

Καλούνται λοιπόν όλες οι θηλάζουσες μητέρες να παρευρεθούν στα προκαθορισμένα σημεία της χώρας το Σάββατο 6/11 και ώρα 13:00.

Με την πραγματοποίηση δημόσιου θηλασμού θα δώσουμε το μήνυμα ότι όλες οι γυναίκες μπορούν να θηλάσουν και ότι δεν πρέπει πια ο θηλασμός να θεωρείται ταμπού.

Ας δώσουμε στα παιδάκια μας αυτό που τους αξίζει… ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!"
(Σημείωση : Αν έχετε ενημέρωση για κάποια άλλη πόλη ή οργανώνετε κάτι ανάλογο, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο mitrikosthilasmos@gmail.com για την προβολή και προώθησή του!)


* Το "Μητρικός Θηλασμός - Μητέρα & Παιδί"  (www.mitrikosthilasmos.com) είναι ο κόμβος για την ενημέρωση και υποστήριξη των νέων γονιών. Είναι στημένο εξολοκλήρου από μια μαμά WAHM (μητέρα που εργάζεται από το σπίτι), η οποία έχει βάλει όλη της την αγάπη για το θηλασμό και όλο το μεράκι, για να προσφέρει έργο και βοήθεια σε όλες τις μητέρες που θέλουν να βοηθηθούν και να ενημερωθούν πάνω σε θέματα που αφορούν την γονιμότητα, την τεκνοποίηση, την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, την μητρότητα, τον θηλασμό, την οικογένεια, την υγεία και γενικά τη ζωή με το παιδί.


Σχετικοί σύνδεσμοι :
Μητρικός Θηλασμός - Μητέρα & Παιδί
Ταυτόχρονος Θηλασμός- Πάτρα (Facebook)


λέξεις κλειδιά: Εβδομάδα Θηλασμού, θηλασμός, θηλασμος, μητρικός θηλασμός, Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός

Σχόλια

Ο χρήστης ioanna είπε…
Μία ακόμα πόλη προστέθηκε στις συμμετοχές:
Λάρισα στην Πλατεία Ταχυδρομείου (Ιατρική Σχολή)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Προϊόντα-απάτη: πως τα να ξεχωρίσεις

Ακμή και διατροφή