Φεστιβάλ Τσακωνιάς 2011, 1&2 Ιουλίου





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

μελιτζάzz, η [ουσ.]: [1] το είδος μουσικής jazz που παίζεται μόνο στο Λεωνίδιο Αρκαδίας και συνοδεύεται απαραίτητα από εκλεκτούς μεζέδες και εδέσματα της πραγματικής τσακώνικης μελιτζάνας Λεωνιδίου. [2] η πολύ ιδιαίτερη jazz αίσθηση που αφήνει στον ουρανίσκο η γλυκιά σαν μέλι τσακώνικη μελιτζάνα, είτε μαγειρεμένη ή ως γλυκό μελιτζανάκι.

Φέτος στο Λεωνίδιο τα μαγειρέματα και οι μελιτζανογεύσεις θα είναι πολύ jazz.
Ντόπιοι μάγειρες αλλά και καταξιωμένοι chef, προσκεκλημένοι του Φεστιβάλ Τσακωνιάς 2011, θα διαμορφώσουν συνθήκες γαστρονομικής απόλαυσης.


Η παραδοσιακή τοπική κουζίνα, από αιώνων γνήσιος εκφραστής της μεσογειακής γαστρονομίας της Τσακωνιάς, θα προσφέρει πολλές από τις γεύσεις του Φεστιβάλ. Παράλληλα όμως, αναζητήσεις και πειραματισμοί πάνω στην παράδοση, πρωτόγνωροι γευστικοί συνδυασμοί, σύγχρονη μαγειρική αντίληψη και τολμηρές γευστικές προτάσεις δεν θα αφήσουν ασυγκίνητο κανέναν ουρανίσκο. Και όλα αυτά με βάση τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα της Τσακωνιάς και κυρίως την τσακώνικη μελιτζάνα.

Την Παρασκευή και το Σάββατο 1-2 Ιουλίου 2011 φευγάτες jazz γεύσεις αλλά και φευγάτες jazz μουσικές θα παίζουν στο Λεωνίδιο. Ο διατηρητέος ιστορικός και παραδοσιακός οικισμός, τα παλιά αρχοντικά του, τα σοκάκια και τα πυργόσπιτά του θα γεμίσουν με ήχους jazz, ethnic, swing και latin, χωρίς όμως να ξεχαστούν τα ποιοτικά ελληνικά ακούσματα έντεχνου, λαϊκού και ρεμπέτικου.

Το Λεωνίδιο και η Τσακωνιά, πολύτιμοι τόποι της ιστορίας, της παράδοσης, του φυσικού περιβάλλοντος, των ανθρώπων και των αξιών, σας περιμένουν για στιγμές απόλαυσης και χαλάρωσης.
Κι εμείς, με τις jazz μελιτζάνες μας και τις jazz μουσικές μας, θα σας υποδεχτούμε με το πιο jazz καλωσόρισμα, το καλώς ήλθατε από την τσακώνικη γλώσσα:

Καούρ εκάνατε!


μελιτζάzz Λεωνιδίου
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΣΑΚΩΝΙΑΣ 2011
Λεωνίδιο, Παρασκευή & Σάββατο 1-2 Ιουλίου 2011
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ:
Website: www.FestivalTsakonias.gr
E-mail: festivaltsakonias@gmail.com
Τηλέφωνο: 27570.22807-9 (Άννα Κορδονούρη, Άννα Κοδέλλα)
Διοργάνωση: Δήμος Νότιας Κυνουρίας, Αναπτυξιακή εταιρεία Πάρνωνα



λέξεις κλειδιά : φεστιβάλ μελιτζάνας, μελιτζάνα, μελιτζανα, Τσακωνιά

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Προϊόντα-απάτη: πως τα να ξεχωρίσεις

Ακμή και διατροφή