Μποϋκοτάζ Στο Ακριβό Γάλα



Επειδή η ακρίβεια στα είδη διατροφής συνεχίζεται κάνουμε το επόμενο βήμα και συμμετέχουμε στο μποϋκοτάζ για το ακριβό γάλα.

Το γάλα είναι ένα βασικό είδος διατροφής. Συνίσταται η καθημερινή πρόσληψη γάλακτος τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες για την κάλυψη των αναγκών σε ασβέστιο, βιταμίνη D, καθώς και σε ζωική πρωτεΐνη. Το γάλα δεν πρέπει να είναι είδος πολυτελείας. Στη χώρα μας οι τιμές του γάλακτος είναι ιδιαίτερα αυξημένες γιατί υπάρχει αισχροκέρδεια.

Το γάλα είναι προϊόν με μικρή διάρκεια ζωής. Αποχή από την αγορά γάλακτος για διάστημα 5 ημερών σημαίνει ότι αρκετές παρτίδες γάλακτος που λήγουν μέσα στην συγκεκριμένη εβδομάδα θα μείνουν αδιάθετες στα ράφια και θα πεταχτούν. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι οι γαλακτοβιομηχανίες χάνουν κέρδη.

Γι΄αυτό την επόμενη εβδομάδα, 9-14 Ιουνίου δεν αγοράζουμε γάλα που κοστίζει πάνω από 1 ευρώ το λίτρο. Κάνουμε μποϋκοτάζ και τιμωρούμε με τη στάση μας αυτούς που αισχροκερδούν!

Μένει να δούμε τι θα προτιμήσουν οι βιομηχανίες: να πετάξουν το προϊόν τους στα σκουπίδια ή να ρίξουν τις τιμές;

Το μποϋκοτάζ υποστηρίζεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών «Η Παρέμβαση» και το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών .

Σχόλια

Ο χρήστης pinos είπε…
σειμφονο απολιτα μαζισου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Προϊόντα-απάτη: πως τα να ξεχωρίσεις

Ακμή και διατροφή