Επιτυχημένο το Μποϋκοτάζ στο Ακριβό Γάλα


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χτες το μποϋκοτάζ στο φρέσκο γάλα που στοιχίζει πάνω από 1 ευρώ το λίτρο. Σύμφωνα με τα στοιχεία των καταναλωτικών οργανώσεων, το διάστημα μεταξύ 9 ως 14 Ιουνίου, οι πωλήσεις φρέσκου γάλακτος με τιμή πάνω από 1 ευρώ έπεσαν κατά 40%. Από την άλλη φαίνεται να αυξήθηκαν οι πωλήσεις του φθηνότερου γάλακτος.

Οι εταιρίες για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, έκαναν εκπτώσεις στην τιμή του γάλακτος πχ 20 λεπτά ή 30 λεπτά φθηνότερα. Ακόμα, σε ορισμένα σούπερ μάρκετ έγιναν ειδικές εκπτώσεις στην τιμή του γάλακτος πχ -5% σε όσους πελάτες διαθέτουν εκπτωτική κάρτα του καταστήματος.

Αυτό όμως δεν πρέπει να ικανοποιεί τον καταναλωτή. Ο στόχος είναι να επιτευχθεί μόνιμη μείωση στην τιμή του φρέσκου γάλακτος. Όχι μία παροδική έκπτωση που δε κρατήσει παραπάνω από 1-2 εβδομάδες, η οποία δεν ωφελεί σε βάθος χρόνου την τσέπη του καταναλωτή.

Από ότι φάνηκε ο Έλληνας καταναλωτής ενεργοποιήθηκε αυτή τη φορά. Πρέπει να μη χαθεί η ορμή. Οι καταναλωτικές οργανώσεις σύντομα θα ανακοινώσουν νέο μποϋκοτάζ σε άλλα είδη διατροφής και όχι μόνο. Οφείλουμε στον εαυτό μας να συμμετάσχουμε ξανά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Πρόσθετα τροφίμων - αριθμοί Ε

Βιταμίνη C