Επιτυχημένο το Μποϋκοτάζ στο Ακριβό Γάλα


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χτες το μποϋκοτάζ στο φρέσκο γάλα που στοιχίζει πάνω από 1 ευρώ το λίτρο. Σύμφωνα με τα στοιχεία των καταναλωτικών οργανώσεων, το διάστημα μεταξύ 9 ως 14 Ιουνίου, οι πωλήσεις φρέσκου γάλακτος με τιμή πάνω από 1 ευρώ έπεσαν κατά 40%. Από την άλλη φαίνεται να αυξήθηκαν οι πωλήσεις του φθηνότερου γάλακτος.

Οι εταιρίες για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, έκαναν εκπτώσεις στην τιμή του γάλακτος πχ 20 λεπτά ή 30 λεπτά φθηνότερα. Ακόμα, σε ορισμένα σούπερ μάρκετ έγιναν ειδικές εκπτώσεις στην τιμή του γάλακτος πχ -5% σε όσους πελάτες διαθέτουν εκπτωτική κάρτα του καταστήματος.

Αυτό όμως δεν πρέπει να ικανοποιεί τον καταναλωτή. Ο στόχος είναι να επιτευχθεί μόνιμη μείωση στην τιμή του φρέσκου γάλακτος. Όχι μία παροδική έκπτωση που δε κρατήσει παραπάνω από 1-2 εβδομάδες, η οποία δεν ωφελεί σε βάθος χρόνου την τσέπη του καταναλωτή.

Από ότι φάνηκε ο Έλληνας καταναλωτής ενεργοποιήθηκε αυτή τη φορά. Πρέπει να μη χαθεί η ορμή. Οι καταναλωτικές οργανώσεις σύντομα θα ανακοινώσουν νέο μποϋκοτάζ σε άλλα είδη διατροφής και όχι μόνο. Οφείλουμε στον εαυτό μας να συμμετάσχουμε ξανά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Προϊόντα-απάτη: πως τα να ξεχωρίσεις

Ακμή και διατροφή