Ανακλήσεις μη ασφαλών τροφίμων από τον ΕΦΕΤ

Με τα 2 τελευταία δελτία τύπου, ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε την ανάκληση 2 προϊόντων:

  • τα δημητριακά "MASTER CRUMBLE - Chocolate Crunch Muesli"
  • και τα έτοιμα γεύματα "KNORR ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΑ ΤΑCO'S" (KNORR MEALKIT MEXIC TACOS)
Παρακάτω βλέπουμε τα αντίστοιχα δελτία τύπου.

Δελτίο τύπου ΕΦΕΤ, 11/03/2009 Ανάκληση μη ασφαλούς προϊόντος (πρόγευμα δημητριακών Muesli)

Ε.Φ.Ε.Τ., μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ενημερώθηκε αργά το βράδυ της 13ης Φεβρουαρίου 2009 για τη διακίνηση προγεύματος δημητριακών, στο οποίο βρέθηκαν υψηλές συγκεντρώσεις χημικών ουσιών (4-μεθυλοβενζοφαινόνης και βενζοφαινόνης), οι οποίες μετανάστευσαν στο προϊόν από την συσκευασία.

Πρόκειται για πρόγευμα δημητριακών που παράγεται από την Βελγική επιχείρηση «Mulder Natural Foods» και διακινήθηκε μέσω της ελληνικής εταιρείας «LIDL Hellas & SIA Ο.Ε» με την εμπορική επωνυμία «MASTER CRUMBLE - Chocolate Crunch Muesli», σε συσκευασία των 600g. Οι αριθμοί παρτίδας του προϊόντος είναι 18330 P1, 18303 P1 , 18317 P1 και 18329 P1.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. για προληπτικούς λόγους, απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων προϊόντων από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές που ήδη έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν. Με κάθε νέα σχετική εξέλιξη, θα υπάρξει και άμεση ενημέρωση των καταναλωτών."


Δελτίο τύπου ΕΦΕΤ, 04/03/2009 Ανάκληση μη ασφαλούς προϊόντος (knor Μεξικάνικα Tacos)

Ε.Φ.Ε.Τ., στα πλαίσια εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την επιχείρηση ΕΛΑΪΣ - UNILEVER HELLAS A.E. στις 03 - 03 - 2009 για τη διακίνηση προϊόντος της, ήτοι Μεξικάνικα Τάκος στα οποία διαπιστώθηκε μετανάστευση της χημικής ουσίας 4-μεθυλοβενζοφαινόνης από το μελάνι της συσκευασίας στο προϊόν.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για Μεξικάνικα Taco's Έτοιμα Γεύματα της Knorr με την εμπορική επωνυμία «KNORR ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΑ ΤΑCO'S» (KNORR MEALKIT MEXIC TACOS) σε συσκευασίες των 140 g. Ο κωδικός του προϊόντος είναι T10797 (MRDR : 11079701) ανεξάρτητα από την ημερομηνία λήξης.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. για προληπτικούς λόγους απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου του συγκεκριμένου προϊόντος από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές που ήδη έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν. Με κάθε νέα σχετική εξέλιξη, θα υπάρξει και άμεση ενημέρωση των καταναλωτών."

λέξεις κλειδιά: ΕΦΕΤ, ανάκληση τροφίμων

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Προϊόντα-απάτη: πως τα να ξεχωρίσεις

Ακμή και διατροφή