Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για καρκίνο του παχέος εντέρου

Ο Μάρτιος είναι ο Μήνας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο Παχέος Εντέρου.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι μία συχνότατη μορφή καρκίνου και πλήττει κυρίως τα άτομα μέσης και μεγαλύτερης ηλικίας. Περισσότερο συχνά εμφανίζεται στις χώρες του δυτικού κόσμου.

Στην Ελλάδα, η συγκεκριμένη μορφή κακοήθειας αποτελεί τον τέταρτο πιο συχνό καρκίνο στους άνδρες και τον τρίτο στις γυναίκες.

Τα αίτια του καρκίνου του παχέος εντέρου είναι κληρονομικοί παράγοντες και εξωγενείς παράγοντες πχ διατροφή, παχυσαρκία, κάπνισμα κλπ.

Σαφώς η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη όπως είναι η αλλαγή διατροφικών συνηθειών, η σωματική άσκηση κλπ. Ακόμα είναι σημαντικό άτομα άνω των 50 ετών να προβαίνουν σε προληπτικούς ελέγχους όπως είναι η κολονοσκόπηση, η ακτονογραφία παχέος εντέρου και η δοκιμασία ανίχνευσης αιμοσφαιρίνης κοπράνων.

Όταν η διάγνωση της νόσου γίνει εγκαίρως τότε υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες ίασης.

Γι' αυτό το λόγο για δεύτερη χρονιά ο Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου (ΟΕΚΚ) ΑγκαλιάΖΩ και το Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Ογκολογίας Πεπτικού, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης πραγματοποιούν μία μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας δίνουν τη δυνατότητα στους Έλληνες και τις Ελληνίδες, ηλικίας 55-70 ετών,να υλοποιήσουν δωρεάν προληπτική εξέταση για τον καρκίνο παχέος εντέρου στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Ηράκλειο, μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Η εξέταση λέγεται δοκιμασία ανίχνευσης αιμοσφαιρίνης κοπράνων και είναι απλή. Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι η κολονοσκόπηση σαν μέθοδος θεωρείται περισσότερο αξιόπιστη.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να λάβουν όλη τη σχετική πληροφόρηση και να κλείσουν ένα ραντεβού για την προληπτική εξέταση στον αριθμό 210 99.75.555.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον ιστοχώρο του Ομίλου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου (ΟΕΚΚ) ΑγκαλιάΖΩ :
Δελτίο τύπου-Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις

Σχετικές αναρτήσεις:
Ομιλία με θέμα την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου

λέξεις κλειδιά: καρκίνος του παχέος εντέρου, πρόληψη καρκίνου, καρκίνοσ παχεοσ εντέρου,Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου (ΟΕΚΚ) ΑγκαλιάΖΩ, δωρεάν προληπτικές εξετάσεις

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Προϊόντα-απάτη: πως τα να ξεχωρίσεις

Ακμή και διατροφή