Δελτίο τύπου ΕΟΦ: Τσάι αδυνατίσματος

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) εξέδωσε δελτίο τύπου στις 11/03/2009 με το οποίο προειδοποιεί τους καταναλωτές για την πιθανή κυκλοφορία προϊόντος αδυνατίσματος (τσάι) με απαγορευμένες ουσίες.

Παρακάτω βλέπουμε το δελτίο τύπου του ΕΟΦ :

"PAIYOUJI

Ο Ε.Ο.Φ. ανακοινώνει ότι σύμφωνα με ενημέρωση της αρμόδιας αρχής της Αυστρίας είναι πιθανό να έχει εισαχθεί παράνομα στην αγορά το τσάι αδυνατίσματος με την εμπορική ονομασία PAIYOUJI το οποίο διαπιστώθηκε ότι περιέχει τη φαρμακευτική ουσία Sibutramine, καθώς και την απαγορευμένη ουσία Phenolophtalein.

Το προϊόν παράγεται στην Κίνα και εισάγεται στην Ευρώπη μέσω της Μεγ. Βρετανίας (UK), αλλά διακινείται ευρέως στο διαδίκτυο ως άκρως αποτελεσματικό για την απώλεια βάρους.

Αν και δεν έχει εντοπιστεί στη χώρα μας διακίνηση του PAIYOUJI, εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους προϊόν με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνουμε και πάλι ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ"

Δυστυχώς, μέχρι στιγμής, υπάρχει παραπληροφόρηση όσον αφορά στον τομέα της διατροφής. Ένα πολύ συχνό αποτέλεσμα είναι οι καταναλωτές -στην καλύτερη περίπτωση-να ξοδεύουν τα χρήματα τους σε άχρηστα προϊόντα ή - στη χειρότερη περίπτωση- να λαμβάνουν σκευάσματα επιβλαβή για την υγεία τους.

Γι΄ αυτό, το κοινό πρέπει να είναι επιφυλακτικό απέναντι σε κάθε λογής προϊόντα διατροφής και αδυνατίσματος. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λαμβάνονται τέτοιου είδους σκευάσματα χωρίς να έχουμε συμβουλευτεί πρώτα έναν πτυχιούχο διαιτολόγο-διατροφολόγο.

λέξεις κλειδιά: ΕΟΦ, Ε.Ο.Φ., τσάι αδυνατίσματος, PAIYOUJI, ανακλήσεις προϊόντων

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Προϊόντα-απάτη: πως τα να ξεχωρίσεις

Ακμή και διατροφή