Aνακοίνωση του ΕΟΦ για το Alli

Το προϊόν Alli είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με ειδική διατροφή για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας (σε περιπτώσεις ΔΜΣ 28 και άνω). Το εν λόγω σκεύασμα διαφημίζεται έντονα στα μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο,σύμφωνα με τον ΕΟΦ, είναι πιθανό να έχουν γίνει κάποιες παρανοήσεις σχετικά με τη φύση και τη χρήση του σκευάσματος. Γι αυτό δίνει ορισμένες διευκρινήσεις μέσω δελτίου τύπου:


Δελτίο τύπου ΕΟΦ, 4/3/2010

Alli

Σε σειρά ενημερωτικών δημοσιευμάτων στον περιοδικό τύπο τα οποία αφορούν στο προϊόν ALLI καθώς και σε βιβλίο το οποίο κυκλοφορεί με τίτλο «η δίαιτα με το ALLI, ο απαραίτητος οδηγός επιτυχίας με το ALLI», δεν αποσαφηνίζεται επαρκώς ότι το εν λόγω προϊόν είναι φάρμακο. Προκειμένου να μη δημιουργηθεί στο κοινό η παραπλανητική εντύπωση ότι δεν πρόκειται για φαρμακευτικό προϊόν, ο ΕΟΦ ενημερώνει τα ακόλουθα:

Το ALLI είναι φάρμακο εγκεκριμένο με κεντρική διαδικασία από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Περιέχει τη δραστική ουσία ορλιστάτη και έχει εγκριθεί με ένδειξη την απώλεια βάρους σε υπέρβαρα ενήλικα άτομα με Δείκτη Μάζας Σώματος μεγαλύτερο ή ίσο με 28 Kg/m2 σε συνδυασμό με ήπια υποθερμιδική δίαιτα μειωμένων λιπαρών.

Το ALLI δεν πρέπει να λαμβάνεται:
  • από άτομα κάτω των 18 ετών
  • εγκύους ή θηλάζουσες,
  • άτομα αλλεργικά στην ορλιστάτη ή σε κάποιο από τα συστατικά του.

Οι χρήστες θα πρέπει να μιλήσουν με το γιατρό τους ΠΡΙΝ πάρουν το ALLI:
  • σε περίπτωση που έχουν νεφρική νόσο ή
  • παίρνουν φάρμακα για διαβήτη, θυρεοειδή, υπέρταση, υψηλή χοληστερόλη, προβλήματα του καρδιακού ρυθμού, επιληψία ή άλλες παθήσεις.
Εφιστάται ιδιαίτερα η προσοχή του κοινού στο γεγονός ότι το περιεχόμενο του βιβλίου με τίτλο «η δίαιτα με το ALLI, ο απαραίτητος οδηγός επιτυχίας με το ALLI», δεν έχει εγκριθεί από τον ΕΟΦ ή τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Τέλος, ο ΕΟΦ υπενθυμίζει ότι οι χρήστες φαρμάκων θα πρέπει να διαβάζουν πάντοτε το εσώκλειστο Φύλλο Οδηγιών για το Χρήστη και να συμβουλεύονται το γιατρό ή το φαρμακοποιό τους.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ


λέξεις κλειδιά : Αλλι, allli, ALLI, ALI, ali, ορλιστάτη, ορλιστατη, η δίαιτα με το ALLI, ο απαραίτητος οδηγός επιτυχίας με το ALLI, ΕΟΦ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Προϊόντα-απάτη: πως τα να ξεχωρίσεις

Ακμή και διατροφή