Παγκόσμια Ημέρα Αποχής από το Κρέας

Η 20η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Αποχής από το Κρέας (Meat Out) από το 1985 με πρωτοβουλία της αμερικανικής οργάνωσης FARM (Farm Animal Reform Movement). Σταδιακά η Ημέρα Αποχής από το Κρέας πέρασε τα σύνορα των ΗΠΑ και διαδόθηκε σε περισσότερες χώρες. Από πέρυσι συμμετέχει και η Ελλάδα σε αυτό, κυρίως μέσω της οργάνωσης ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ. (Πολίτες για τα δικαιώματα της φύσης και της ζωής).
Τί πρεσβεύει η Ημέρα Αποχής από το Κρέας;
Πρόκειται για μία καμπάνια που προωθεί την χορτοφαγία και τα οφέλη της στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Παράλληλα τονίζει το βάρβαρο τρόπο από τον οποίο προκύπτουν τα ζωικά προϊόντα (κακές συνθήκες διαβίωσης ζώων, σφαγή κλπ).

Στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση/συγκέντρωση το Σάββατο, 20 Μαρτίου 2010, στο Θησείο, σταθμός του Η.Σ.Α.Π. ,11:00 π.μ. - 2:00 μ.μ.

Η χορτοφαγία είναι μία επιλογή πολλών ανθρώπων, η οποία είναι σεβαστή. Υπό τις σωστές προϋποθέσεις , μπορεί να έχει οφέλη για την υγεία (μείωση επιπέδων χοληστερόλης, υπέρτασης, διατήρηση χαμηλού σωματικού βάρους κλπ). Πρέπει να αναφερθεί όμως πως όταν κάποιος ακολουθεί χορτοφαγική διατροφή πρέπει να μεριμνά για την κατάλληλη επιλογή γευμάτων, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να παρουσιαστεί έλλειψη σε ορισμένα θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη Β12, ο σίδηρος, το ασβέστιο κ.α.

Σχετικοί σύνδεσμοι
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ.
FARM USA

Σχετικές αναρτήσεις
Βιταμίνη Β12 και χορτοφαγία
Ποιές τροφές είναι πλούσιες σε ασβέστιο

λέξεις κλειδιά: χορτοφαγία, χορτοφαγια, Ημέρα αποχής από το κρέας, ημερα αποχης απο το κρεας, meat out, ΠΟΦΥΖΩ, ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ., vegetarian, vegan

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Προϊόντα-απάτη: πως τα να ξεχωρίσεις

Ακμή και διατροφή