22 Μαρτίου : Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού είναι θεσμός από το 1993 και έχει στόχο να τραβήξει την προσοχή στη σημασία που έχει το πόσιμο νερό και στη σωστή διαχείριση των αποθεμάτων του.

Κάθε χρόνο δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε ένα θέμα σχετικά με το νερό. Φέτος το θέμα είναι η διασφάλιση της ποιότητας του νερού, γιατί δεν αρκεί μόνο να υπάρχει νερό σε επαρκείς ποσότητες αλλά να είναι κατάλληλο/ασφαλές για ανθρώπινη χρήση.

Οι λόγοι που καθιστούν το νερό ακατάλληλο μπορεί να είναι περιβαλλοντικοί πχ επιμόλυνση με μικροοργανισμούς, λάσπη, άλατα κλπ ή να προέρχονται από ανθρώπινη δραστηριότητα όπως βιομηχανικά απόβλητα, αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων, γεωτρήσεις κλπ. Όπως καταλαβαίνουμε το πρόβλημα της ποιότητας του νερού δεν είναι κάτι το οποίο αφορά αποκλειστικά τις λεγόμενες τριτοκοσμικές χώρες αλλά μπορεί (ή μάλλον το έχει κάνει ήδη) να χτυπήσει την πόρτα μας.





Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις σε πολλές χώρες του κόσμου όπως ομιλίες με θέμα το νερό, προβολή σχετικών ταινιών, διαγωνισμούς ζωγραφικής, αθλητικά γεγονότα κλπ. Τη φετινή χρονιά, σύμφωνα με τη σελίδα του World Water Day, συμμετέχει και η Ελλάδα, με 2 εκδηλώσεις: μία εκδήλωση του 3ου Γυμνάσιου Τρικάλων και ένα αθλητικό γεγονός στις Σέρρες.

Περισσότερα για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού μπορείτε να διαβάσετε σε παλαιότερη ανάρτηση : Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2009


Σχετικοί σύνδεσμοι
UNwater.org
Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2009
Σύλλογος Αντισφαίρισης Σερρών

και
Νερό Μολυσμένο με Χρώμιο (Βοιωτία-Ανατολική Αττική)

λέξεις κλειδιά: νερό, νερο, παγκόσμια ημέρα νερού, παγκοσμια ημερα νερου 2010

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Προϊόντα-απάτη: πως τα να ξεχωρίσεις

Ακμή και διατροφή