Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008 πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Κορινθίας Ενημερωτική Ημερίδα επιχειρηματιών με Θέμα : "Ελαιόλαδο - Παραγωγή ,Ποιότητα , Εξαγωγές".

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Νομαρχία Κορινθίας και το Επιμελητήριο Κορινθίας, σε συνεργασία την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών και των Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Ελαιοτριβείων.

Συζητήθηκαν διάφορα θέματα όπως Το Ελαιόλαδο στην Παγκόσμια Αγορά, Οργανοληπτική Αξιολόγηση Παρθένου Ελαιολάδου, Κριτήρια Ποιότητας Παρθένου Ελαιολάδου και άλλα.

Προέκυψαν πολλά συμπεράσματα για το ελαιόλαδο, κυρίως όσον αφορά στις εξαγωγές. Ορισμένα συμπεράσματα που ενδιαφέρουν περισσότερο τους καταναλωτές είναι τα παρακάτω:
  • Το 90% της ελληνικής παραγωγής είναι Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο με κόστος σημαντικά υψηλότερο από το αντίστοιχο Ιταλικό και Ισπανικό, άρα δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε σε τιμές αλλά σε ποιότητα.
  • Η ιχνηλασιμότητα από τον ελαιώνα μέχρι τον καταναλωτή εκτιμάται ιδιαίτερα από τους καταναλωτές και είναι προϋπόθεση αγοράς.
  • Η συσκευασία πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες διατροφικές συνήθειες.
  • Ο οργανοληπτικός έλεγχος με ειδικούς και η απουσία υπολειμμάτων από φυτοφάρμακα καθώς και η αναγραφή ημερομηνίας παραγωγής στο μπουκάλι - όχι μόνο λήξης ή χρόνου ζωής μετά την τυποποίηση είναι μεγάλης σημασίας για την ποιότητα του προϊόντος.
Πηγή : portal του επιμελητηρίου Κορινθίας.

λέξεις κλειδιά: ελαιόλαδο. ελαιολαδο, παρθένο ελαιόλαδο, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, Κορινθία, Κορινθια, Επιμελητήριο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Προϊόντα-απάτη: πως τα να ξεχωρίσεις

Ακμή και διατροφή