H συμβουλή της εβδομάδας

Η συμβουλή αυτής της εβδομάδας είναι να καταναλώνετε ξηρούς καρπούς, γιατί συμβάλλουν στην καλή υγεία της καρδιάς. Αυτό συμβαίνει γιατί περιέχουν καλής ποιότητας λιπαρά οξέα (πολυακόρεστα).

Η κατάλληλη συχνότητα είναι 2 φορές την εβδομάδα, από μία χούφτα τη φορά.

Επιτρέπονται όλοι οι ξηροί καρποί, εκτός από τα φυστίκια κάσιους. Τα φυστίκια κάσιους(cashews) περιέχουν κορεσμένο λίπος (κακό λίπος) συνεπώς δεν βοηθούν στην υγεία. Φυσικά προτιμάμε τους ανάλατους ξηρούς καρπούς αφού το αλάτι ανεβάζει την πίεση.

εικόνα : φυστίκια κάσιους

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
M'aresoun poli oi ksiroi karpoi!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
γιατί μόνο δύο φορές την εβδομάδα? αν μετρας τις θερμίδες σου και δεν καταναλώνεις καθόλου ζάχαρη, λιπoς κλπ δεν μπορείς να τρως καθημερινά?
Ο χρήστης ioanna είπε…
Αγαπητέ αναγνώστη η ερώτησή σου είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

Λοιπόν, 2 φορές/εβδομάδα είναι η ποσότητα από την οποία και μετά παρατηρούμε τις ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία.

Σε θεωρητικό επίπεδο θα μπορούσε κάποιος να καταναλώνει πιο συχνά ξηρούς καρπούς με την προϋπόθεση να υπολογίζει τις θερμίδες και κυρίως τα λιπη που προσλαμβάνει.

Εδώ πρέπει να εξηγήσω οτι οι ξηροί καρποί ανήκουν στην κατηγορία των λιπών.Έχουν πολλές θερμίδες πχ 100 γρ αμύγδαλα περιέχουν 598 θερμίδες. Επομένως είναι δύσκολο να τους συμπεριλαμβάνουμε καθημερινά στη διατροφή μας χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος να προσλαμβάνουμε περισσότερες θερμίδες από όσες χρειαζόμαστε.

Από την άλλη η λύση να μην καταναλώνουμε καθόλου λίπος (πχ λάδι)ώστε "να αφήσουμε χώρο" για τους ξηρούς καρπούς δεν είναι αποδεκτή καθώς τα λίπη έχουν κι αυτά τη σημασία τους στη διατροφή (σε λογικές πάντα ποσότητες...)

Το συμπέρασμα είναι οτι η διατροφή μας πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα είδη των τροφών προκειμένου να τρώμε ισορροπημένα και να απολαμβάνουμε όλα τα δυνατά οφέλη για την υγεία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Προϊόντα-απάτη: πως τα να ξεχωρίσεις

Ακμή και διατροφή